Veletrhy a výstavy

Blíží se Marmomac – největší veletrh orientovaný na mramor a přírodní kámen

V italské Veroně se od 27. do 30. září 2017 uskuteční už 52. ročník světově nejvýznamnějšího veletrhu orientovaného na mramor a kamenné instalace – Marmomac. Každoročně se sem sjíždějí světoví architekti a designéři, aby se seznámili s novinkami v oboru. Předána bude také tradiční cena Stone Award.

Marmomac také letos nabídne jak přehled surových materiálů, tak finálních výrobků, soch, ale i technologií, které jsou součástí celého tohoto výrobního řetězce s mnohaletou tradicí, jejíž kolébkou je právě Itálie. Na návštěvníky zde čeká bezpočet architektonických a designových skvostů či bytových doplňků, které uchvátí svým stylem a elegancí.

Loňského ročníku se účastnilo přes 1600 vystavovatelů z 52 zemí světa, přišlo na 67 000 návštěvníků. Podobná účast je očekávána i letos. Na veletrh totiž míří nejen profesionálové, ale i všichni milovníci umění a architektury. Pro italskou ekonomiku představuje přírodní kámen významný podíl na trhu. Hlavními odběrateli mramoru jsou tradičně Spojené státy a země Středního východu.

Více o veletrhu najdete na www.marmomac.com.

tisková zpráva