Veletrhy a výstavy

Blíží se veletrh DOMOTEX 2013: Svět podlahových krytin

Ve dnech 12.–15. ledna 2013 se v německém Hannoveru uskuteční DOMOTEX, přední mezinárodní veletrh koberců a podlahových krytin. Své nové produkty a kolekce představí na 1400 firem z 60 zemí. V Hannoveru se sejde okolo 40 000 odborných návštěvníků z více než 80 zemí.
„DOMOTEX je nejdůležitější termín v kalendáři mezinárodního průmyslu koberců a podlahových krytin. Žádné jiné akci branže není věnovaná taková pozornost. Hlavní téma Flooring Deluxe představí trendy trhu s podlahovými krytinami. Cíleně se na veletrhu DOMOTEX 2013 zaměříme na produkty, které se vyznačují prvotřídní kvalitou a designem,“ vysvětluje dr. Jochen Köckler, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG.
V Hannoveru budou rozsáhle prezentovány všechny skupiny produktů a nové trendy. Patří k nim ručně vyráběné a strojově vyráběné koberce, textilní a elastické podlahové krytiny, parkety a laminátové podlahy, technika pokládání, údržby a použití. Návštěvníci zde získají celkový přehled o trhu, mohou porovnávat produkty a podmínky, vést konkrétní jednání a hledat nové trendy a inovace. 54 % návštěvníků má přijet ze zahraničí, 90 % z nich je zapojeno do procesu rozhodování o nákupu ve svém podniku – tím dosahuje DOMOTEX v mezinárodním porovnání veletrhů špičky.
V rámci stěžejního tématu DOMOTEXU „Flooring Deluxe“ se uskuteční prezentace prvotřídních podlahových krytin oblastí celoplošných koberců, parket a laminátových podlah. V hale č. 6 bude vytvořena zvláštní plocha pro výstavní oblast celoplošných koberců. V hale č. 9 vznikne další prostor pro podlahové krytiny, pro prvotřídní parkety a laminátové podlahy. Kolem centrálních ploch proběhne prezentace renomovaných vystavovatelů.
Hlavní součástí „Flooring Deluxe“ budou Concept Rooms – exkluzívní instalace produktů. Jedná se o modelové místnosti s inovativní prezentací podlahových krytin. Žádané jsou progresívní a inspirativní koncepce obytných prostor, nápady, jak utvářet prostor, řešení nebytových prostor, studie materiálů nebo nekonvenční instalace. V centru pozornosti je účinná souhra podlah a prostoru. Concept Rooms budou vytvářet přední mezinárodní vystavovatelé veletrhu DOMOTEX.
Firmy nabízející ručně vyráběné koberce se představí v komplexu hal č. 14–17. Haly mají přehlednou strukturu, která návštěvníkům usnadňuje orientaci. V hale č. 17 se soustředí designové a moderní koberce. Klasické koberce budou přednostně vystaveny počínaje halou č. 16. Ve východní části hal č. 14 a č. 15 budou umístěny mezinárodní společné stánky.
 
Nová služba „Match and Meet“ cíleně spojuje vystavovatele a návštěvníky veletrhu DOMOTEX prostřednictvím internetu. Odborní návštěvníci napřed vytvoří svůj osobní profil na adrese www.domotex.de a uvedou zde, o jaké produkty se zajímají. Účastníci automaticky obdrží seznam příslušných kontaktů a mohou s potenciálním obchodním partnerem bezprostředně navázat kontakt.
K dispozici bude mobilní průvodce po veletrhu: DOMOTEX2go poskytuje nejdůležitější funkce on-line webové prezentace veletrhu DOMOTEX pro chytré telefony. DOMOTEX2go umožňuje každému návštěvníkovi veletrhu vybrat si vystavovatele, produkty a akce a naplánovat si termíny. Mimo to průvodce nabízí interaktivní plán výstavního areálu včetně navigace. Aplikace je k dispozici na adrese www.domotex2go.de. Stažení je možné zdarma v App-Store od Apple.
tisková zpráva