Veletrhy a výstavy

Blíží se veletrh MIPIM 2014

Dvacátý pátý ročník renomovaného veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM se koná 11.–14. 3.  2014 ve francouzském Cannes. Představí se tu nejvýznamnější evropští a světoví investoři, developeři, banky a finanční instituce, města i celé regiony, realitní makléři, právníci a další profesionálové působící na trhu realit.
MIPIM bývá vždy příležitostí zejména pro česká města a regiony, jež se chtějí představit zahraničním investorům jako atraktivní lokality pro uskutečňování investičních záměrů. Na veletrhu proto ani letos nechybí Ostrava (bude se prezentovat spolu s Moravskoslezským krajem a městem Havířov) a Praha, které jsou jedinými českými subjekty, které budou mít na MIPIMU samostatnou expozici.
Světový realitní trh se mění a opět se dává do pohybu. Odrazem toho jsou témata letošního veletrhu, z nichž nejvýznamnější jsou investice, rozvoj měst i jednotlivých realitních sektorů. Z těch díky elektronickému obchodování nejvíce roste sektor průmyslových a logistických nemovitostí. Řeč bude však také o bydlení, maloobchodních a kancelářských nemovitostech či hotelích.
Z jednotlivých akcí z bohatého doprovodného programu veletrhu s téměř 60 konferencemi a diskusními fóry stojí za zmínku tradiční summit primátorů a hejtmanů světových měst a regionů ve středu 12. března. Evropským městům bude ve středu 12. března věnována speciální konference „Znovuobjevení Evropy“. Experti, mezi nimiž bude i bývalý starosta Londýna Michael Bear, se budou zamýšlet nad tím, co pro evropská města, jejich další rozvoj a trh s nemovitostmi znamená ekonomická recese, rychle postupující urbanizace a přesun finančních zdrojů. Velmi častým termínem v doprovodném programu budou „Investice“. Při úterní konferenci RE-INVEST Summit 11. března budou hlavním tématem investiční strategie včetně managementu rizik a příležitostí. V neposlední řadě se program veletrhu zaměří na inovace – ať už jde o udržitelný rozvoj, snižování energetické náročnosti či výstavbu nízkoenergetických budov.
Oficiální stránky veletrhu najdete na adrese www.mipim.com.

tisková zpráva, wd