Aktuality, Veletrhy a výstavy

České firmy na veletrhu BAU 2017

Od 16. do 21. ledna 2017 se v areálu mnichovského výstaviště koná veletrh BAU, největší a nejprestižnější veletržní událost v oboru stavebnictví. Veletrh pořádá společnost ­Messe München jednou za dva roky. Letošního ročníku se zúčastní přes 2000 vystavovatelů z více než 40 zemí, kteří zaplní celé výstaviště. Jedná se o plochu 185 000 m² v 17 pavilonech. Očekává se přes čtvrt miliónu návštěvníků.

Pro projektanty, architekty a stavební inženýry z celého světa je veletrh BAU informační a komunikační platformou číslo 1. Pavilóny jsou členěny dle jednotlivých oblastí, a to podle stavebních materiálů, výrobků a ostatních tematických celků. Zvláštním rysem veletrhu je, že v jednom celku kombinuje všechny technologie, výrobky a stavební materiály, které se používají jak při plánování, tak i výstavbě – s tímto je možno se setkat pouze na BAU.

Přístup, který se prolíná jednotlivými obory, činí z veletrhu BAU nepostradatelný zdroj informací pro všechny, kteří se podílejí na plánování staveb i výstavbě samotné: investory, plánovače a architekty, počínaje řemeslníky a provozovateli budov konče.

Všechny informace včetně možnosti zakoupit si vstupenku on-line získáte na webu veletrhu www.bau-muenchen.com.

Veletrh BAU je skutečně mezinárodní. Téměř každý třetí vystavovatel je ze zahraničí a účastní se ho samozřejmě i české firmy. Samostatně jich bude vystavovat 16, některé další pak společně pod hlavičkou České agentury na podporu obchodu/CzechTrade. Jsou to: Agrop Nova, a. s.; Alutech Systems, s. r. o.; Charvát, a. s.; Cidem Hranice, a. s.; Ciur, a. s.; Czech Pan, s. r. o.; Dekmetal, s. r. o.; Gapa MB, s. r. o.; Lasselsberger, s. r. o.; Max Developing, s. r. o. ; Solara, s. r. o.; Termolife, s. r. o.; TTK CZ, s. r. o.; Wild Stone International, s. r. o.; WPC – WoodPlastics, a. s., a TerrainEco, s. r. o.

Firmy jsme přímo oslovili a dali jim možnost nezištně přestavit, s čím na veletrh jedou, a -eventuálně vysvětlit, proč se ho účastní. Bohužel zdaleka ne všechny toho využily, nicméně na následujících stránkách představujeme ty, které nabídku -přijaly.

wd

Střešní okna Solara se těší na BAU 2017
Solara, s. r. o., je český výrobce střešních oken, střešních výstupů a velkoplošných střešních prosklení na míru. Mnichovského veletrhu BAU se bude s radostí účastnit již pošesté. 

„Díky dobrým zkušenostem z minulých ročníků jsme ohledně naší účasti vůbec neváhali. V Mnichově nás vždy těší vysoká návštěvnost na našem stánku z řad odborníků, živý zájem o vystavované výrobky a podnětné diskuse s hosty,“ říká Ing. Kateřina Ryšánková, zástupkyně firmy pro německý a rakouský trh. „Návštěvníky na našem stánku baví možnost si okna osahat, vyzkoušet si manuální posuv křídel a popovídat si o technických detailech a možnostech. Obdivují přírodní dřevo, ze kterého okna vyrábíme a na jehož precizní zpracování jsme hrdí.“

Expozice Solara na BAU 2015 – posuvné střešní prosklení Solara PERSPEKTIVPosuvné střešní prosklení Solara PERSPEKTIVPosuvné střešní prosklení Solara PERSPEKTIV

Tak jako v předchozích ročnících bude hlavním lákadlem expozice několik typů posuvných střešních oken, resp. střešních výstupů Solara PERSPEKTIV. Novinkou bude posuvný střešní výstup v zalomeném provedení s elektromotorickým otevíráním. Unikátní posuvná okna vlastní konstrukce vyváží Solara do Německa velmi úspěšně již desátým rokem. Velký zájem je také o jednoduchý typ střešních dveří Solara OPEN, které budou na stánku rovněž k vidění.

„Vyrábíme střešní prvky potřebné a užitečné pro současné stavby a přístup k bydlení,“ dodává Mgr. Jakub Formánek. „Držíme se naší silné stránky, kterou je osobní přístup a individuální přizpůsobení produktů. Během let jsme se dostali na výrobní úroveň, kterou můžeme bez obav prezentovat na vedoucím evropském veletrhu, za který BAU považujeme.“

Příznivá situace ve stavebnictví v posledních letech dává tušit, že bude BAU 2017 opět skvělým zážitkem jak pro vystavovatele, tak hlavně pro návštěvníka. A v neposlední řadě, Mnichov je prostě super!

podle podkladů společnosti Solara

TerrainEco – český výrobce WPC-profilů Perwood
Perwood je registrovaná obchodní značka českého výrobce WPC-profilů společnosti Terrain-Eco. WPC-profily vyrábí z kompozitního materiálu na bázi PVC a dřeva v poměru 1 : 1 – tím tento materiál spojuje nejlepší vlastnosti dřeva a PVC. Díky dřevěné složce materiál dosahuje přírodního vzhledu a současně díky obsahu PVC zároveň vysoké odolnosti na působení vlivů venkovního prostředí. WPC profily Perwood se dnes vyrábějí v několika variantách jako terasové profily, plotové profily a fasádní obklady, samozřejmostí je široký výběr barevných odstínů a povrchových úprav.

PerwoodPerwood

Celý výrobní proces – příprava směsi, extrudace na několika výrobních linkách a finální úprava povrchů – je realizován ve výrobním závodě u Ostravy. Výrobce používá pro výrobu WPC směsi vlastní recepturu a pro její přípravu pouze kvalitní suroviny původem z Evropy.

V roce 2017 by společnost ráda navázala nové obchodní kontakty pro spolupráci v rámci celé Evropy, resp. celého světa, proto se účastní i veletrhu BAU.

podle podkladů společnosti TerrainEco

WoodPlastic® na BAU
Firma WPC – Woodplastic, a. s., český výrobce terasových prken, obkladů a plotovek z materiálu wood-plastic composite, bude v lednu poprvé vystavovat na mnichovském veletrhu BAU. Náš stánek najdete v hale A6.

Námi vyráběný revoluční materiál wood-plastic composite kombinuje ve správném poměru dřevo (60 %) a vysoce kvalitní, zdravotně nezávadný polymer HDPE (40 %), díky němuž se jedná o jeden z nejodolnějších materiálů pro výrobu teras. Ideálních vlastností pro využití v exteriéru jsme docílili díky převratné laserové technologii Strandex, která je díky dlouholetému vývoji a testování jednou z nemodernějších WPC technologií současnosti.

Terasa z řady Forest Inox, barevná varianta tmavě šedáTerasa z řady Premium Forest Plus, barevná varianta TeakProfil Premium Forest Plus – teak

Účastníkům veletrhu i potenciálním zahraničním partnerům chceme na veletrhu představit všechny výhody materiálu WoodPlastic®; jeho dlouholetou životnost (záruka až 25 let), velkou odolnost (vůči povětrnostním vlivům, chlorované i slané vodě, hnilobě i dřevokazným houbám) či bezúdržbovost (terasy se neolejují ani jinak povrchově neošetřují, netvoří třísky).

Na veletrhu BAU budeme prezentovat náš tradiční sortiment: terasová prkna WoodPlastic® s profily Premium (137×23 mm) a Max (195×23 mm), povrchy Star, Forest a Style, v mnoha barevných odstínech, s žíháním či bez něj. Novinkou pro rok 2017 bude profil TOP, jehož spáry se důmyslně překrývají. Navíc představíme nový design povrchu prken RUSTIC, který imituje drásané dřevo starých rustikálních podlah.

podle podkladů společnosti WPC – Woodplastic

Max Developing
Naše společnost se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem dřevoplastových kompozitních materiálů (WPC) již od roku 2010. Tak jako naše materiály, i my se stále vyvíjíme, abychom uspokojili požadavky dnešní moderní doby.

Převážnou část našeho sortimentu tvoří produkty od výrobce značky Grinwood, jejichž jsme výhradním zástupcem pro Českou republiku a Slovensko. Specializujeme se na dodávky a montáže dřevoplastových teras i plotů nejen pro koncové zákazníky, ale i pro stavební firmy v rámci developerských projektů. Naše materiály splňují veškeré technické požadavky pro výstavbu rezidenčních i veřejných prostor. Díky snadné údržbě, dlouhé životnosti a barevné stálosti se dřevoplast stává atraktivní pro čím dál více zákazníků a naše realizace naleznete u nás i v zahraničí.

Max Developing

Od letošního roku přicházíme na trh s novinkou v podobě stavebnicového plotového systému kombinujícího WPC s hliníkem. Propojení těchto materiálů přináší do zahradní architektury eleganci a jednoduchost, systém navíc vyniká neobvykle rychlou a snadnou montáží.

Veletrhu BAU 2017 se účastníme, abychom společně s představiteli výrobce prezentovali WPC produkty zahraničním klientům. Představovat budeme prioritně dřevoplastové terasové a plotové profily. Cílem je pro naši společnost penetrovat prioritně na německý a rakouský trh. Následně je výrobce připraven otevřít v České republice centrální sklad svých produktů pro střední Evropu.

Více informací získáte na stránkách www.centrum-teras.cz.

podle podkladů společnosti Max Developing

RAKO na BAU Mnichov 
Po několika letech se opět značka RAKO vrací na veletrh BAU. Společnost Lasselsberger prodala v roce 2015 téměř 28 miliónů m² keramických obkladů a dlažeb, přičemž více než 2/3 celkové produkce odešlo na export, v tuzemsku zůstalo méně než 1/3 obkladů. Jsme výrazně zastoupeni v Evropě – Německo a Rakousko stejně jako Francie, státy Beneluxu, Skandinávie patří spolu se Slovenskem k našim nejdůležitějším odbytištím. 

Musíme hledat alternativy, kde naše výrobky prodat. To nás donutilo obrátit pozornost k zahraničí a začali jsme se výrazněji orientovat na export. Proto také prezentace našich výrobků na výstavě Bau. Co bude značka RAKO na BAU vystavovat?

RAKO

RAKORAKO

Budeme se snažit ukázat to nejlepší z produkce značky RAKO včetně nových sérií pro rok 2017. Díky novým možnostem ve výrobě rozšiřujeme nabídku o kalibrované formáty obkládaček 30×60 a 30×90 cm, dlaždice se rozrostly o formát 80×80 cm. Inovativní technologie podpořila rozvoj mnoha dekorací včetně reliéfních povrchů. RAKO novinky 2017 jsou obrazem poctivé kvality vycházející z moderních technologií a požadavků našich klientů na design respektující současné světové trendy.

Němečtí zákazníci značku RAKO znají a mají o ni zájem, odborníci oceňují komplexní a kvalitní zákaznický servis.

Pavla Nováková