Veletrhy a výstavy

ČKAIT na For Archu 2018

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) se tradičně podílí na stavebním veletrhu For Arch. V rámci společenského večera 19. 9. 2018 vyhodnotí anketu České a slovenské stavby století a představí stejnojmennou publikaci. Promítne také film České a slovenské stavby století. Ve vstupní hale II a hale 1 poprvé slavnostně naistaluje putovní výstavu 100 staveb s názvem České a slovenské stavby století.

Projekt České a slovenské stavby století byl připravován od roku 2017. V dubnu 2018 byla pro veřejnost spuštěna na webových stránkách www.stavbystoleti.cz anketa o nejlepší stavbu. Tento web bude přístupný veřejnosti i v letech následujících. Velkolepý projekt České a slovenské stavby století byl zařazen do Evropského roku kulturního dědictví 2018 a přispěje tak ke zviditelnění staveb, které nás obklopují a utvářejí naše životy, ovlivňují naše vztahy, zdraví, prosperitu a naši budoucnost.

Již třetím rokem pořádá komora na veletrhu Stavební poradenské centrum ČKAIT. Po celou dobu konání veletrhu budou vybraní odborníci poskytovat bezplatně konzultace návštěvníkům (hala 1, stánek č. F16). Několik let také provozuje komora prodej odborné stavební literatury, kterou vydává Informačním centrem ČKAIT a jiní vydavatelé. Stánek ČKAIT je umístěn v hale 1, č. A19.

ČKAIT se také zúčastní zahajovací konference veletrhu s názvem Technologické fórum: investice_technologie. Jedná se o diskusní setkání investorů, developerů, projektantů, představitelů státní správy, samosprávy, akademické obce a vystavovatelů o aktuálních tématech ze stavebního oboru.

Technologické fórum je rozděleno do tří částí:
První, panelová debata, se soustředí na klíčové téma, kterým je zlepšování podmínek pro investiční výstavbu. Mezi diskutujícími jsou předseda vlády Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, náměstci z MPO ČR, MD ČR, vystoupí i generální ředitel ŘSD Jan Kroupa ad. Druhá je věnována tématu Stavebnictví 4.0 a prezentaci zkušeností a výsledků s digitalizací na českých stavbách. Uplatnění digitalizace v procesu přípravy, řízení a zásobování stavby a možnost nasazení robotů do procesu výstavby. Třetí má za cíl poukázat na nové technologie, automatizaci a robotizaci.

Program konference, pokyny k registraci a aktuální informace naleznete na stránkách Fóra zde.
Autorizované osoby mají vstup na veletrh zdarma (elektronická vstupenka zde).

tisková zpráva, wd