Veletrhy a výstavy

Fakulta architektury ČVUT slaví čtyřicetiny výstavou v Galerii Jaroslava Fragnera

Čtyřicet let samostatné existence si tento týden připomíná Fakulta architektury ČVUT. Při této příležitosti na výstavě s názvem FA ČVUT 1976–2016 v pražské Galerii Jaroslava Fragnera připomene dnes již ikonické stavby úspěšných absolventů i jejich studentské projekty – v přehledu významných osobností školy, videoprojekcemi, ale i site-specific instalací před vstupem do galerie.

Mezi vystavenými 40 známými stavbami jsou například londýnské brutalistní Velvyslanectví České a Slovenské republiky Jana Šrámka a Jana Bočana, nejvyšší stavba České republiky Žižkovská věž Václava Aulického nebo Dům v kožichu a s deštníkem Petra Suskeho. Kurátorem výstavy je Ján Stempel, architektonické řešení výstavy připravili Jakub Fišer a Kristýna Zámostná, autory site-specific instalace jsou Jindřich Ráftl a Jan Tůma.

Výstava bude zahájena 24. listopadu 2016 a potrvá do 8. ledna 2017. Výstavu doprovází stejnojmenná publikace.

Ještě před vernisáží proběhne v Betlémské kapli dne 24. listopadu slavnostní zasedání, kde budou osobnostem české a zahraniční architektury uděleny medaile za významnou pedagogickou a vědeckou činnost spojenou s ČVUT.

Partnerem výstavy je společnost Wienerberger cihlářský průmysl. Další informace jsou k dispozici zde.

tisková zpráva