Veletrhy a výstavy

Fotovýstava k osmnáctinám Akce cihla

U stánku benefiční kampaně Akce cihla v ulici Na Příkopě v Praze bude zahájena 22. května v 15.30 h výstava fotografií pod názvem Jsme dál, než jsme čekali. Výstavu otevřou patroni kampaně herečka Simona Stašová a houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Výstava potrvá až do září 2017, kdy kampaň Akce cihla v ulicích končí.

Na fotografiích zachytila život obyvatel Chráněného bydlení Slapy fotografka Silvie Šebestová, která je také asistentkou nové sociální služby neziskové organizace Portus Praha „Podpora samostatného bydlení“. Streetová výstava ukáže střípky ze života lidí s mentálním postižením, k jehož kvalitě již osmnáct let přispívají dárci prostřednictvím sbírkové kampaně Akce cihla. Díky penězům z celostátních sbírek mohou jejich organizátoři zrekonstruovat, vybavit i postavit vhodné objekty a zajistit tak motivující prostředí k bydlení i práci pro lidi s handicapem.

Výstavu otevřou patroni kampaně herečka Simona Stašová a houslový virtuos Jaroslav Svěcený

Benefiční cihlové stánky se letos objeví v pěti krajích a podpoří hlavně projekty podporující život dospělých lidí s mentálním postižením v samostatných bytech. Po osmnácti letech příležitostí a smysluplné podpory se totiž mnoho z klientů vhodných sociálních služeb dokázalo posunout, až k samostatnému životu s minimální podporou asistenta. Proto je také velká snaha zmodernizovat sociální služby a vyjít rozvoji lidí s mentálním postižením vstříc.

Ukázky fotografií z výstavy najdete zde. Aktuality sledujte na www.akcecihla.cz a na www.facebook.com/AkceCihla.cz.

tisková zpráva, wd