Veletrhy a výstavy

Jaký byl EXPO REAL – evropský leader realitních veletrhů?

Je ekonomika na vzestupu? Jaká výstavba bude nejefektivnější pro zvyšující se populaci? Je development v útlumu? Je kariéra na trhu nemovitostí stále ještě perspektivní? Jaké jsou aktuální důvody oblíbenosti různých mezinárodních investičních lokalit? Tyto a jiné otázky jste si mohli zodpovědět na 15. mezinárodním odborném veletrhu komerčních nemovitostí a investic EXPO REAL, který proběhl 8.–10. října v německém Mnichově.
Čeští i slovenští manažeři developerských a investorských firem se setkali na stáncích Prahy, Ostravy, Jihočeského kraje a slovenského města Košice. Je velkou škodou, že zatímco ostatní evropské metropole své výstavní plochy rozšiřují nebo se alespoň spojují do společných výstavních prostor, aby v kooperaci podpořili lokalitu, zemi či obor, tak českých a slovenských stánků rok od roku ubývá co do počtu i prezentací.
Podle sdělení organizátora počet návštěvníků oproti loňsku mírně vzrostl – veletrh navštívilo 38 000 zájemců o realitní a investiční trh. Počet stánků také převýšil minulé ročníky, a zatímco v roce 2011 bylo možné navštívit v šesti halách 1610 vystavovatelů, letos se jich prezentovalo 1700. Expo Real tak dokazuje svoji vedoucí funkci a oblíbenost mezi realitními veletrhy.
V porovnání s ostatními roky bylo na stáncích vidět více marketingových aktivit, hracích prvků a merchandisingu, které „zapojili“ samotného účastníka veletrhu do dění na stánku, a to i přesto, že v současné době jsou marketingové rozpočty velmi napjaté. Atmosféra byla velmi příjemná a samotní návštěvníci byli překvapeni velkou účastí i prezentacemi samotných stánků.
Oblíbenost veletrhu dokazují i zaoceánští vystavovatelé z Ameriky, kteří se také snaží využít evropský potenciál veletrhu ke spolupráci na nových projektech a k navázání nových obchodních kontaktů z branže. Další, kteří chtějí využít potenciál a pomoct rozhýbat realitní trh, byli představitelé bank, jejichž „konkurenční boj“ byl cítit na každém kroku.
Příští rok proběhne veletrh EXPO REAL ve dnech 7.– 9. 10. 2013.
tisková zpráva