Veletrhy a výstavy

Kanadské dřevostavby na veletrhu FOR WOOD

Sedmý ročník veletrhu dřevostaveb a využití dřeva pro stavbu FOR WOOD 2012 se uskuteční 8.–11. února 2012. Hlavním tématem jsou letos masivní dřevostavby – sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo (CLT). Tato témata budou prostupovat celým veletrhem a také doprovodným programem. Ten zpestří zejména účast rodilého Kanaďana a stavitele srubů Dereka Notta. Místem konání je areál výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech.
Na veletrhu můžete získat inspiraci a objasnit si význam těchto staveb. Ten totiž přesahuje zaběhnuté české zvyky a názory. Přímo na veletrhu se bude stavět ukázka srubu o rozměru 5x4m.
FOR WOOD byl v minulosti přidružen k veletrhu FOR ARCH. Jeho osamostatněním a spojením s partnerem Střechy Praha nastane cílená selekce návštěvníků. Je to významným posunem v trendu a oblíbenosti dřevostaveb. Navíc připojením akce Solar Praha dojde i k rozšíření o nové obory a ke koncentraci novinek v dřevo-stavební oblasti. Letošní předpokládaná účast veletrh bude více než 250 vystavovatelů.
Derek Nott představí stavbu a svá díla přímo na veletrhu. „Používáme pro stavbu velice kvalitní dřevo ze zimního kácení a jsme pyšní na to, že stavíme ekologicky nezávadně a z obnovitelných přírodních zdrojů,“ dodává hrdě Nott, který již několik let působí v ČR v oblasti dřevostaveb.
Dřevěné sruby, které buduje Nott, jsou energeticky nenáročné, počasí odolné a zvukově těsné. Používá nejstarší způsob – „full scribe“, což znamená přesné orýsování stromů jednoho po druhém a přesné zasazení do sebe.
Srubové domy mají své jedinečné kouzlo a energii. Ze zkušenosti zákazníků a uživatelů tohoto druhu bydlení jasně vyplývá, že bydlení ve srubu dodává člověku pocit tepla, pohody a svěžesti. To vyvrací právě české mýty na tento druh bydlení. 
Zájemci o účast na veletrhu se mohou přihlašovat zasláním vyplněné přihlášky, která je ke stažení na webových stránkách veletrhu www.for-wood.cz v sekci „Pro vystavovatele“. Přihlašovat se mohou až do 30. 1. 2012.
Součástí veletrhu je i doprovodný program. V jeho rámci dojde k představení všech projektů přihlášených do soutěže Dřevěná stavba roku 2011. Dalším bodem programu bude seminář „Jak se žije v dřevostavbě“. O své zážitky a zkušenosti se podělí i ti, kteří dnes v dřevostavbě žijí. K dispozici bude i poradenské centrum pro případné zájemce o stavbu těchto zajímavých budov. Zároveň se formou přednášek mohou návštěvníci dozvědět zajímavé tipy a informace o tom, jaké materiály a technologie jsou pro stavbu nejvhodnější, a kterým by se naopak měli vyhnout.
tisková zpráva