Veletrhy a výstavy

Komín HELUZ IZOSTAT DUO na IBF

S nejmodernějším členem z rodiny komínů – systémem IZOSTAT DUO – přijede na brněnský veletrh IBF největší český výrobce cihelného materiálu, společnost HELUZ. Komín, který letos získal již dvě stříbrná ocenění za kvalitu, a to v soutěžích TOP Energie 2014 a Výrobek – technologie roku 2013, a čestné uznání na bratislavském veletrhu CONECO, se zde bude ucházet o zlatou medaili. 
 
Komínový systém IZOSTAT DUO získal ocenění odborníků především proto, že jeho izostatické vložky se mohou pochlubit označením PW3G, které udává záruku, že jsou vhodné i pro přetlakový i mokrý provoz a lze je použít pro všechny tři typy paliv (pevná, kapalná i plynná). Komínový systém vznikl spojením těchto vysoce kvalitních tenkostěnných izostatických vložek nové generace a nového typu broušených cihelných komínových tvarovek. Ty mají tři řady otvorů a tedy i více vzduchových mezer. Díky tomu komín nepotřebuje další tepelnou izolaci a jeho stavba je rychlejší. Výhodou je také jeho nižší cena srovnatelná se standardními šamotovými komíny.
Kromě nového komínového systému budou na stánku HELUZ, který návštěvníci naleznou pod číslem 71 v pavilonu P, k vidění i další produkty ze sortimentu největšího českého výrobce cihelných materiálů: cihelné bloky pro stavbu nízkoenergetických a pasivních domů HELUZ Family a HELUZ Family 2in1 s nejlepšími tepelněizolačními parametry v ČR či nosné žaluziové a roletové překlady se schránkou pro osazení venkovních stínicích systémů. Prezentovány budou také výsledky série měření neprůvzdušnosti obálky budovy vzorového pasivního domu z cihel bez dodatečného zateplení.
Mezinárodní stavební veletrh IBF pokrývá prakticky všechny oblasti stavebnictví, prezentují se na něm firmy z oblasti realizace staveb, stavebních řemesel a technologií, stavebních materiálů, strojů i technických zařízení budov. V loňském roce se jej účastnilo téměř 800 firem a branami prošlo více než 51 000 návštěvníků. Letos se zaměří především na téma energetické náročnosti budov, související směrnice a její aplikace do české legislativy, dále na téma dřevostaveb, rekonstrukcí a technického zařízení budov.
Letošní, již 19. ročník IBF se uskuteční 23.–26. dubna 2014. 
tisková zpráva