Veletrhy a výstavy

Letošní SVB opět se stavebními stroji

Na dubnových Stavebních veletrzích Brno 12. až 16. dubna 2011 se opět představí největší přehlídka oboru stavebních strojů, které se v uplynulých 2 letech prezentovaly na veletrzích v Paříži a Mnichově. Stavební stroje se budou prezentovat na volných plochách PZ, tedy hned za hlavní vstupní branou do areálu brněnského výstaviště.
Téměř 4 měsíce před zahájením veletrhu jsou již přihlášeni všichni lídři oboru stavebních strojů, např. Phoenix-Zeppelin, Liebherr Stavební stroje ČR, Terramet, Agrotec představí stroje světových značek New Holland a CASE, Kuhn_Bohemia, Staves, Volvo Stavební stroje ČR, NET, CIME, Kohlschein, Ammann Asphalt, Wacker Neuson, Manitowoc Crane Group, Tesas, Top, Avia Ashok Leyland Motors, Atlas Copco, a další.
Pozadu nezůstávají ani ostatní obory stavebnictví, technického zařízení budov, ale i interiéru. Již dnes jsou přihlášeni lídři oborů. Z oblasti vytápění můžeme jmenovat firmy KORADO, Variant nebo REGULUS, v otvorových výplních společnosti MASONITE (dveře), PERITO (okna, dveře), FENESTRA (okna), TRIDO, LOMAX (vrata). Z oblasti izolací například JUTA nebo SAINT-GOBAIN ISOVER CZ., a za střechy jmenujme například firmu TONDACH. Ze sanitární techniky a vybavení koupelen pak společnosti USSPA, TEIKO, P.M.H. – Invest &Trade. Nesmíme zapomenout ani na firmy spojené se samotnou realizací staveb, které zastupují například firmy HOCHTIEF, Ekonomické stavby, HAAS FERTIGBAU nebo MARSTEEL. Za obory konstrukčních systémů jmenujme například IP systém, PREFA BRNO, P-SYSTEMS nebo FERRUM, ze stavebních materiálů pak BEST, DITON, KM Beta, LIAS VINTÍŘOV nebo WIENERBERGER, PORFIX – pórobeton.
Řady vystavitelů doplňují účastníci z řad odborných asociací a cechů, jako například Cech topenářů a instalatérů, Společnost pro technologii prostředí, Asociace prodejců topenářské technika.
 
Šestnáctý ročník komplexu Stavebních veletrhů Brno se bude věnovat celosvětově atraktivním tématům, zejména pak energeticky úspornému stavění, úsporám energií, alternativním zdrojům energií a vytápěcí technice. Všechna témata budou rozvíjena pod společným souhrnným názvem Green Building. Energeticky úsporná řešení budou prezentována jednak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, ale i v odborném doprovodném programu, který je již tradičně připravován s odbornými asociacemi a partnery veletrhu.
 
Souběžně se Stavebními veletrhy Brno a veletrhem interiéru MOBITEX se v tradičním jarním termínu – od 12. do 16. dubna 2011 uskuteční také specializovaný Mezinárodní veletrh investic, podnikání a rozvoje v regionech URBIS INVEST a Mezinárodní veletrh komunálních technologií a služeb URBIS TECHNOLOGIE. Dochází tak k doplnění již tradiční nabídky stavebních oborů, technického zařízení budov a interiéru o prezentaci investičních příležitostí, podpor podnikání a komunálních technologií a služeb.
 
Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz.
tisková zpráva