Veletrhy a výstavy

Marmomacc 2012 – za mramorem do Verony

Již 47. ročník mezinárodního veletrhu mramoru, designu a technologií jeho zpracování Marmomacc 2012 se bude konat ve dnech 26.–29. září 2012 na veronském výstavišti Veronafiere. Jedna z největších akcí na podporu světového trhu s mramorem a přírodním kamenem má za cíl představit aktuální celosvětové trendy, nové produkty a technologie.
Veletrh nabídne také množství doprovodných akcí v podobě výstav, odborných seminářů a programů pro architekty, např. projekt Marmomacc Architecture & Design, který předvede expresivitu přírodního kamene při využití v interiéru i exteriéru.
Marble fórum připravuje hned několik zajímavých akcí v rámci veletrhu Marmomacc. Výstava vítězných prací soutěže „Krajina, architektura a kamenný design“ (Landscape, architecture and Stone Design) bude reprezentovat projekty studentů italských univerzit z oboru stavebnictví, architektury a designu. Iniciativa 100% Gravity (100% přitažlivost) se zaměří na velká architektonická díla z masivního kamene, jež vznikají v posledních několika letech. Řada výstavních exponátů, vzešlých z kurzů Navrhování s přírodním kamenem (Designing with Natural Stone), jež pořádá Stone Academy, bude prezentována ve spolupráci pořadatelů veletrhu Marmomacc a několika univerzit. Letošní téma „Bugnara: the stones of reconstruction, between amnesia and historical memory“ (Bugnara: Kameny rekonstrukce; mezi amnézií a historickou pamětí) se zaměřilo na jednu z nejkrásnějších obcí v provincii l´Aquila, zničenou při zemětřesení v roce 2009.
Marmomacc se za léta své existence stal nezbytnou platformou setkání subjektů z oblasti průmyslového zpracování kamene, profesionálů v oblasti stavebnictví a přidružených odvětví, designérů a pracovníků s rozhodovací pravomocí, kteří se snaží uspět v konkurenčním prostředí tohoto úzce specializovaného oboru.
Loňský ročník hostil 1518 vystavovatelů, z toho 56 % ze zahraničí, konkrétně z 61 zemí. Výstavní plocha zaujímala v roce 2011 více než 76 tisíc m².
Podrobný program letošního ročníku a další informace pro zájemce, návštěvníky i vystavovatele najdete na www.marmomacc.com.
tisková zpráva
Marmomacc 2011Marmomacc 2011Marmomacc 2011Marmomacc 2011