Veletrhy a výstavy

Muzeum silnic ve Vikýřovicích otevřelo výstavu o historii dálnic

Historie takzvané československé dálnice se stala hlavním tématem nové výstavy Muzea silnic ve Vikýřovicích na Šumpersku. Mapuje počátky této stavby, které sahají až do 30. let minulého století. Expozice nese název Dálnice Praha–Brno–Zlín a návštěvníkům má kromě informací o prvních krocích stavby této silnice připomenout také to, že letos v květnu uplyne od slavnostního výkopu dálnice 80 let. ČTK to řekla vedoucí muzea Alena Turková. Výstava bude ve velkém sále po celou hlavní sezónu až do 21. září.

„Chtěli jsme dnešním účastníkům silničního a dálničního provozu ukázat, že stavba dálnice nejsou jen 60. a 70 léta, ale že se tato myšlenka objevila již před druhou světovou válkou. Připomenout jsme chtěli také to, že letos 2. května uplyne od zahájení stavby dálnice 80 let,“ uvedla vedoucí muzea. Na výstavě návštěvníci muzea uvidí dobové materiály zachycují stavbu původní dálnice, patří mezi ně i dobové fotografie. Z Národního technického muzea je pro výstavu zapůjčeno několik dobových dálničních modelů, vystaveny jsou také projekty a plány.

Výstava mapuje stavbu dálnice mezi lety 1938 až 1950. „Po válce byla stavba na chvíli obnovena, ale v 50. letech byla úplně pozastavena a až koncem 60. let se poté začala budovat ta naše známá D1. Ale právě na této D1 jsou různé dálniční mosty, které se stavěly právě pro tu původní dálnici, které se říká československá nebo protektorátní. Jde například o most přes údolí potoka Šmejkalky u Senohrab nebo přes řeku Želivku u Píště; to jsou vše původní dálniční mosty, které se stavěly pro dálnici Praha–Brno–Zlín,“ uvedla Turková.

První přípravy stavby nejstarší české dálnice byly podniknuty už ve 30. letech 20. století, slavnostní výkop se uskutečnil 2. května 1939 u Průhonic. Svou roli při stavbě hrála druhá světová válka i pozdější politická situace. Výstavba pokračovala až do roku 1942, kdy byla po postupném omezování zastavena. V následujících letech ještě práce pokračovaly, už ale ve velmi omezeném rozsahu. Souvislá stavba dálnice byla zahájena v září 1967 a v dubnu 1969 se začalo stavět i od Brna.

Muzeum silnic ve Vikýřovicích bylo otevřeno v roce 2010. Vlastní na 1500 sbírkových předmětů. Zájemcům o silniční historii je celoročně přístupná muzejní badatelna. Vedle stálých expozic jsou v muzeu i tematické výstavy.

zpráva ČTK