Veletrhy a výstavy

Na stavební veletrhy v Brně přišlo 43 000 lidí

Letošní stavební veletrhy, které skončily v sobotu v Brně, navštívilo přes 43 000 návštěvníků. Je to o 8000 méně než loni, tehdy však akce trvala pět dní, letos o den méně. Pořadatelské Veletrhy Brno jsou s počtem návštěvníků spokojené a předpokládají, že stavebnictví se letos odrazí ode dna a příští rok zájem vzroste. Uvedl to v tiskové zprávě generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.
Vedle stavebního veletrhu IBF se konal veletrh Dřevo a stavby. Dvě hlavní akce doplnilo tradičně představení novinek v nábytku a interiérovém designu. Lidé mohli navštívit 706 expozic od vystavovatelů z 20 zemí. Čistá výstavní plocha činila 19 149 m².
Nabídku vystavovatelů doplnil odborný doprovodný program, který se věnoval například změnám požadavků na bydlení, úsporám energií nebo aktuálním dotačním titulům. Statní fond životního prostředí a Ministerstvo životního prostředí ČR zde představily program Nová Zelená úsporám a otevřené výzvy Operačního programu Životní prostředí.
V rámci doprovodného programu veletrhu byly představeny prorůstové programy vlády pro dopravní infrastrukturu a podporu exportu. Kulatého stolu se zúčastnili ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, generální ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví Miloslav Mašek, náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Koliba, náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký.
Součástí nabídky veletrhů byla také návštěvnicky vyhledávaná odborná poradenská centra, kde bylo poskytováno bezplatné odborné poradenství pro všechny obory stavebnictví, vybavení interiéru, ale i pro oblast Zahrady. Ta v letošním roce představila na více než 1500 metrech čtverečních různé druhy zahrad doplněné zahradní architekturou.
 
Oceněné exponáty v soutěži Zlatá medaile IBF 2014
Tepelné čerpadlo ACOND TČ 35 EVI (kategorie Úspory energií)
Výrobce a vystavovatel: Acond, a. s.
Tepelné čerpadlo vzduch – voda speciálně vyvinuté pro panelové domy, výkon 35 kW (spojování do kaskády), cena: individuální kalkulace investic a návratnosti dle daného objektu, dodací lhůta: podle náročnosti a rozsahu instalace.
 
Zehnder Vitalo. Nová generace koupelnových radiátorů (kategorie Design)
Výrobce a vystavovatel: Zehnder Group Czech Republic, s. r. o.
Radiátor Zehnder Vitalo přesvědčuje puristickým vzhledem, ale i zpracováním vysoce hodnotných materiálů, jako jsou hliník, měď a grafit. Ty se vyznačují vysokou tepelnou vodivostí, rychlou reakcí a tím optimálním a rychlým předávání tepla. Umožňují nízkou hmotnost radiátoru při současně malém obsahu vody a obzvláště malé hloubce, pouze 16 mm. Díky tomu má radiátor Zehnder Vitalo o více než 50 % nižší hmotnost oproti běžným koupelnovým tělesům.
 
Heluz Izostat Duo (kategorie Energeticky úsporné stavění)
Výrobce a vystavovatel: HELUZ cihlářský průmysl, v. o. s.
 
Výrobce a vystavovatel: Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
tisková zpráva, zpráva ČTK, wd