Veletrhy a výstavy

Pozvánka na veletrh DOMOTEX 2011

Od 15. do 18. ledna 2011 se v německém Hannoveru koná DOMOTEX, mezinárodní veletrh koberců a podlahových krytin. Na veletrhu sejdou vystavovatelé a návštěvníci z celého světa. Vysoký počet přihlášených vystavovatelů nasvědčuje tomu, že veletrh bude úspěšný.
Pod heslem „Zážitkový svět podlah“ představí okolo 1400 vystavovatelů ze 60 zemí trendy v oblasti výroby koberců a podlahových krytin v sezóně 2011/2012. Patří k nim aktuální vzory kusových koberců, laminátové podlahy teplého dřevěného vzhledu, ale i napodobeniny kamenů jako je mramor nebo žula a moderní kreativní dekory ve výrazných barvách. Ve výstavní části věnované parketám budou vystavovatelé převádět parkety z masivního dřeva, vícevrstvé parkety a prkenné podlahy z různých druhů dřeva, v různých barevných odstínech a s rozmanitými povrchy. Nové designy pro nejrůznější oblasti využití budou prezentovány rovněž v segmentu textilních a elastických podlahových krytin.
Návštěvníci zde získají rozsáhlý přehled o nabídce světového trhu s koberci a podlahovými krytinami. Mohou bezprostředně porovnávat nabídku a podmínky, jednat s partnery o konkrétním prodeji a seznámit se s novými trendy a vývojem.
Pro setkání interiérových architektů a zástupců nákupu ve specializovaném obchodu a obchodu s nábytkem jsou určeny mimořádné prezentace Souk Deluxe v hale č. 20, FLOORFORUM v hale č. 3 a Carpet Design Awards v hale č. 21.
Na prezentaci Souk Deluxe předvede designér Jan Kath klasické a moderní ručně vyráběné koberce. Na FLOORFORU bude designér Ulf Moritz na příkladu moderních koberců prezentovat čtyři trendy pro zařízení v sezóně 2011/2012. V rámci Carpet Designs Awards 2011 budou vyznamenány nejkrásnější ručně tkané koberce sezóny.
 
Contractworld s důrazem na udržitelnost rozvoje
Na kongresu contractworld.congress přednesou své referáty o nejnovějším vývoji ve svém oboru mezinárodně uznávaní architekti. Hlavním tématem kongresu bude spojení udržitelnosti rozvoje a architektury. Výstavba je činnost s velmi intenzivními nároky na zdroje a materiály. Z toho důvodu je vztah architektury a udržitelnosti pojímán stále novým způsobem. Budovy mají spotřebovávat zdroje úsporně, být ekologické a ekonomické a současně splňovat maximální nároky na vzhled.
 
Nové služby on-line pro vystavovatele a návštěvníky
K akci DOMOTEX nabízí organizátoři nového mobilního průvodce po veletrhu – DOMOTEX2go. Obsahuje nejdůležitější funkce on-line a webové prezentace veletrhu. Ty budou k dispozici i na mobilních telefonech a smart telefonech. S pomocí mobilního průvodce DOMOTEX2go si může každý návštěvník veletrhu navolit na svém mobilním telefonu vystavovatele, produkty, řešení a akce a naplánovat si své termíny. Kromě toho obsahuje veletržní průvodce interaktivní plán výstaviště a popis, jak se nejrychleji dostat do libovolného bodu ve výstavním prostoru veletrhu DOMOTEX. Aplikace je ke stažení na internetové adrese www.domotex2go.de.
tisková zpráva