Veletrhy a výstavy

Pozvánka na veletrh podlahových krytin DOMOTEX 2017

Od 14. do 17. ledna 2017 se koná v Hannoveru DOMOTEX – nejdůležitější veletrh průmyslového odvětví podlahových krytin. Pořadatel Deutsche Messe AG zaznamenává výrazně vyšší počet přihlášených firem než před dvěma roky. Do Hannoveru přijede asi 1350 vystavovatelů z více než 60 zemí.

Mnohotvárnost produktů a materiálů ve dvanácti veletržních halách
Ve dvanácti veletržních halách mohou odborní návštěvníci z oblasti velkoobchodu a maloobchodu, architektury, interiérové architektury, řemesla i obchodu se zařízením a nábytkem objevit velkou mnohotvárnost produktů a materiálů. Nabídka zahrnuje textilní a elastické podlahové krytiny pro zařizování bytů a interiérů přes strojově a ručně vyráběné koberce, parkety, laminátové podlahy a podlahové krytiny do exteriéru až po pokládku a aplikační techniku. V Hannoveru budou zastoupeni přední mezinárodní zástupci trhu ze všech oblastí nabídky. Největšími vystavovateli jsou (podle velikosti plochy) vedle Německa Turecko, Belgie, Indie, Čína, Nizozemsko a Irán, dále Itálie, Egypt a USA.

Young Designer Trendtable
DOMOTEX předvede především na aktuální trendy. Poukážou na ně mladí designéři (Young Designer Trendtable) z Německa, Francie, Velké Británie, Nizozemí a Turecka. Prezentace výsledků mladých tvůrců se uskuteční v hale č. 9. Návštěvníci zde naleznou inspiraci a mohou si vyměnit názory s designéry během diskuse u kulatého stolu.

Přehlídka Innovations@DOMOTEX – platforma pro nejlepší novinky roku
Young Designer Trendtable je součástí přehlídky Innovations@DOMOTEX. Úspěšné fórum novinek se uskuteční už počtvrté. Nevšední highlight tvoří Innovations@DOMOTEX Areas v halách č. 6, 9 a 17, v jejichž rámci budou prezentovány novinky vybrané porotou.

Dialogues
Dialogues – přednášky a diskusní fóra s prominentními architekty a designéry z ateliérů Caramel, Vídeň, Plajer & Franz Studio, Berlín, Atelier Rudolf Schricker, Stuttgart, on-linového obchodu Interior Park, Stuttgart, a tvůrci Young Designer Trendtable. Budou diskutovat o tendencích a vývoji v architektuře, ve kterém hrají významnou úlohu také podlahy. Hlavními tématy přednášek budou „Future Living“, „Trend Spotting“, „Space & Acoustics“ a „Consulting & Sustainability“. Diskusní fóra budou probíhat v rámci Innovations@DOMOTEX Area denně v hale č. 6.

Prohlídky na téma „Dialogů“ začnou bezprostředně po pódiových diskusích (od 13 do 14.30). Program je určen především architektům, interiérovým architektům a designérům, kteří na veletrhu DOMOTEX hledají konkrétní podněty pro použití podlahových krytin. Mimo to budou odborníci v oblasti architektury a designu doprovázet návštěvníky v rámci „Guided Tours“ k novinkám produktů vybraným porotou Innovations@DOMOTEX. Tyto prohlídky budou nabízeny od soboty 14. do pondělí 16. ledna dvakrát denně.

Carpet Design Awards
V hale č. 17 inovativní designéři jako Creative Matter, Hossein Rezvani, Rug Art, Rug Star, Wool & Silk Rugs a Zollanvari představí své výjimečné kreace koberců. Mimořádné novinky z této skupiny produktů budou vyznamenány v rámci soutěže Carpet Design Awards. Soutěž je považována za nejvýznamnější světovou cenu za moderní ručně vyráběné koberce. Žádané ocenění bude letos na veletrhu DOMOTEX předáno už po dvanácté.

V křeslech poroty zaujmou místa noví odborníci. Pod předsednictvím designérky koberců Stephanie Odegard z New Yorku, vyberou Vanessa Brady, zakladatelka „Society of British and International Design“ (Společnost pro britský a mezinárodní design), Londýn, Wilhard Kühne, odborník na koberce a nákupčí z německého z Dogernu, Kistaa Saksi, umělec a designer z Nizozemska, jakož i Hadi Teherani, architekt a designer z Hamburku, nejlepší tři designové koberce v osmi kategoriích. Vybrané koberce budou na veletrhu DOMOTEX předvedeny v rámci Innovations@DOMOTEX Area v hale č. 17. Vítězové každé kategorie zde budou vyhlášeni v neděli 15. ledna 2017.

Podrobnosti najdete na www.domotex.de.

tisková zpráva, wd