Veletrhy a výstavy

Praha na 23. ročníku veletrhu MIPIM 2012

Již posedmnácté se Praha zúčastní prestižního veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM. Jeho 23. ročník se ve Festivalovém paláci francouzského Cannes uskuteční od 6. do 9. března 2012. Jako hlavní spoluvystavovatelé se společně s Prahou představí přední developerské společnosti CENTRAL GROUP a UNIBAIL-RODAMCO a vedlejší partner – letošní finalista prestižní architektonické soutěže MIPIM Awards společnost PSJ INVEST.
Úspěšná pražská architektura bude na stánku Prahy reprezentována také v podobě projektu Main Point Karlín, který byl mezinárodní odbornou porotou vybrán mezi trojici finalistů prestižních cen MIPIM AWARDS 2012 v kategorii administrativních staveb. Jádrem doprovodného programu bude recepce „Meeting Prague“ pod záštitou primátora Bohuslava Svobody. K příjemné atmosféře pražského stánku přispějí tradičně Pivovary Staropramen.
Praha je inovativním, pro investory stabilním a dynamickým městem, jež si dlouhodobě udržuje vysoké hodnocení od renomovaných zahraničních ratingových agentur. Tradiční a kontinuální prezentace Prahy na takto prestižním, mezinárodním veletrhu má za cíl podpořit vnímání Prahy jako otevřeného města s výrazným ekonomickým a lidským potenciálem, výhodnou strategickou polohou a investorskou přitažlivostí. Účast hlavního města na veletrhu je také vhodnou příležitostí k upevňování kontaktů a seznámení se s nejnovějšími trendy ve světě.
Tradiční setkání na stánku hl. m. Prahy pod záštitou primátora Bohuslava Svobody „Meeting Prague“ se uskuteční ve středu 7. března od 14 hodin. Jako doplněk bude na stánku po celou dobu konání veletrhu pro zájemce k dispozici kromě klasických on-line aplikací k územnímu plánování také aktualizovaná cenová mapa stavebních pozemků v Praze pro rok 2012.
tisková zpráva