Dřevěné a montované konstrukce, Veletrhy a výstavy

Rigips zve na veletrh Dřevostavby 2011

Společnost Rigips vás zve na 6. mezinárodní veletrh Dřevostavby 2011, který se koná ve dnech 24.–27. 2. 2011 v areálu Výstaviště Praha-Holešovice. Na stánku Rigips B9 v hale č. 2 budou představeny řezy dřevěných sendvičových konstrukcí pro vnitřní i obvodové stěny a také modely ukazující možnosti použití suché výstavby v podkrovích, koupelnách, podlahových konstrukcích.
 
Ve spolupráci se stavebními firmami Alfahaus, Ecomodula a HK – Dřestav budou prezentovány difuzně uzavřené i otevřené konstrukce stěn dřevostaveb, používané při výstavbě rodinných domů. Společnosti Isover a Weber Terranova představí na praktických aplikacích vhodné izolační materiály do vnitřních konstrukcí, pro vnější zateplovací systémy i různé možnosti omítkových úprav.
Nosné i nenosné konstrukce pro výstavbu dřevostaveb jsou založeny na použití sádrovláknitých desek Rigidur. Návštěvníci se na vlastní oči sami přesvědčí o vysoké odolnosti proti nárazu a také únosnosti desek Rigidur, která dosahuje až 80 kg na kotevní bod. Dále se budou moci podívat na dvě možnosti difuzně otevřených systémů Rigips, první pod názvem Rigips-diffuwall, druhý s materiály Inthermo. Skladby používají jako nosnou desku buď standardní sádrovláknitou desku Rigidur, nebo variantu s nižší paropropustností, desku Rigidur Hsd.
Každý příchozí bude moci porovnat modely různých skladeb podlah s deskami Rigidur, které jsou určeny pro řešení kvalitní kročejové izolace pro dřevěné stropy a tepelné izolace pro betonovou základovou desku.
Mezi další zajímavosti budou patřit také ukázky detailních řešení suché výstavby v podkroví, koupelnách, možnosti útlumu hluku s modrou akustickou sádrokartonovou deskou, obloukové konstrukce se sádrovláknitými deskami Riflex a také nové možnosti celoplošného stěrkování sádrokartonu.
Více informací o veletrhu najdete na www.idrevostavby.cz.
tisková zpráva společnosti Rigips