Veletrhy a výstavy

Skončil veletrh DOMOTEX 2014

DOMOTEX 2014, světový veletrh koberců a podlahových krytin, skončil v úterý v Hannoveru a organizátoři ho považují za velmi úspěšný. Přišlo okolo 45 000 návštěvníků z více než 80 zemí. Své nové produkty a kolekce vystavovalo 1350 podniků z 57 zemí „Jedinečné mezinárodní zastoupení, silná návštěvnost, úspěšná realizace nové koncepce Innovations@DOMOTEX a výrazně lepší nálada v branži přispěla k dalšímu upevnění postavení veletrhu DOMOTEX jako přední akce odvětví,“ řekl Dr. Jochen Köckler, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG.
Nová koncepce Innovations@DOMOTEX zajistila svěží impulzy a posílila charakter veletrhu jako zdroje inovací. Nový formát měl úspěšný start. Koncepce byla zaměřena na vybrané inovace a vynikající designy vystavovatelů, které byly přehledně umístěny na třech mimořádných plochách. Jako jádro veletrhu zde bylo prezentováno více než 60 vybraných novinek. Nový formát dobře přijali jak vystavovatelé, tak architekti a designéři. Innovations@DOMOTEX proto bude součástí veletrhu i v nadcházejících letech.
Na veletrhu se setkali vystavovatelé s potenciálními obchodními partnery ze všech regionů světa. 57 % návštěvníků přijelo ze zahraničí – z toho asi dvě třetiny z Evropy, asi 20 % z Asie a okolo 10 % z Ameriky. K největším vystavovatelům patřily Velká Británie, Turecko, Nizozemí, USA a Itálie.
Více než 70 % návštěvníků byli vrcholní představitelé firem s rozhodovacími kompetencemi. Hlavními skupinami návštěvníků byli opět nákupčí z velkoobchodu (25 %) a specializovaného maloobchodu (34 %). Informační nabídku veletrhu využili kromě toho také obchody se zařízením a nábytkem a architekti. Stoupající počet návštěvníků zastupujících řemesla na současných 25 % byl znát.
Další podrobnosti najdete na www.domotex.de.
Příští veletrh DOMOTEX se uskuteční 17.–20. ledna 2015.

tisková zpráva