Veletrhy a výstavy

Stavební veletrhy Brno ve znamení energeticky úsporného stavění

Již 18. ročník jarních Stavebních veletrhů Brno, které se konají do 23. do 27. dubna, se ponese ve znamení úspor energií a energeticky úsporného stavění. S touto problematikou se návštěvníci setkají jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, v doprovodném programu, tak i v poradenských centrech vládní institucí a oborových asociací. 
Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebním veletrhu Brno 2013 prezentovat program Nová zelená úsporám. Programu PANEL 2013 + se bude věnovat poradenské centrum Státního fondu rozvoje bydlení.
Nezávislá odborná poradenská centra pomohou také s výběrem vhodných stavebních materiálů a správných technologických postupů. Stavební centrum, které organizuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, se bude věnovat nejenom novinkám ze světa stavebních materiálů, ale i nové legislativě a dopadům na vydání stavebního povolení nebo provoz budovy. Fungovat bude také poradenské centrum Centra pasivního domu, kde budou mít návštěvníci jedinečnou možnost získat odpovědi na své otázky, které se mohou týkat všech oblastí úspor energií a energeticky úsporného stavění.
Velmi zajímavé oblasti dřevěných a montovaných domů se bude věnovat první ročník veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno, který se koná pod záštitou Asociace dodavatelů montovaných domů.
 
Problematika energetické náročnosti budov a směrnice EPBDII
Zvýrazněná problematika úspor energií, energeticky úsporného stavění se dotýká každého z nás, a to nejenom z pohledu úspory finančních prostředků, ale i z pohledu nové legislativy a nově zavedených energetických štítků. Důležitým aspektem je také implementační proces evropské směrnice o energetické náročnosti budov, která je známá pod zkratkou EPBDII. Této problematice se bude věnovat také zahajovací konference Stavebních veletrhů Brno, která se stane místem otevřené diskuse zástupců odborných asociací, vlády a veřejnosti k této směrnici.
 
Souběžně s veletrhem IBF, který je hlavní součástí Stavebních veletrhů se budou konat také výstavy MOBITEX, ENVIBRNO URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE. V roce 2012 se v rámci Stavebních veletrhů prezentovalo 456 vystavovatelů a na akci zavítalo 60 tis. návštěvníků.
Více o Stavebních veletrzích a jejich doprovodném programu najdete zde.
mi