Veletrhy a výstavy

Švýcarská architektura v Galerii Jaroslava Frágnera

Galerie Jaroslava Frágnera připravila na termín od 8. 3. do 14. 4. 2013 dvě výstavy současné švýcarské architektury: Swiss Positions / 33 přístupů k trvale udržitelnému způsobu stavění a Distinction Romande d´Architecture 2010.

Swiss Positions / 33 přístupů k trvale udržitelnému způsobu stavění
Putovní výstava představuje 33 klíčových projektů udržitelné architektury z posledních dvou dekád. Nezaměřuje se pouze na stavební a konstrukční inovativní postupy a rozvoj v oblasti udržitelné výstavby, ale rovněž na velmi kvalitní architekturu. Výstava je založena na snímcích vybraných fotografů věnujících se architektuře. Výstava objevuje různé úhly pohledu s důrazem na stavební technologie, materiály, ekologii a ochranu životního prostředí. Mezi vystavujícími autory jsou zastoupeny i výrazné postavy švýcarské architekltury: Herzog & de Meuron, Buchner Bründler či Diener & Diener.
Součástí zahajovacího večera budou i přednášky architektů Rogera Dienera (Diener & Diener Architects) a Mathiase Müllera (EM2N), které se uskuteční ve čtvrtek 7. března od 19 hodin v Betlémské kapli. Na přednášky je nutné provést rezervaci na e-mail: michael.hochreutener@eda.admin.cz do 25. února.
 
DRA II 2010
Druhý ročník výstavy s názvem Distinction Romande d´Architecture 2010 je zaměřen na 30 architektonických realizací z frankofonních kantonů ve Švýcarsku, jež vznikly mezi lety 2004 až 2010.
 
Další informace o akcích v Galerii Jaroslava Frágnera najdete na jejím webu.
mi podle podkladů pořadatele