Veletrhy a výstavy

Veletrh Expo Real 2017

Nové výstaviště v německém Mnichově se od 4. do 6. října 2017 stane dějištěm 20. ročníku veletrhu komerčních nemovitostí Expo Real, zaměřeného na networking při realizaci mezinárodních a mezioborových projektů, investice a financování. V centru pozornosti budou témata, která mají velký dopad na celosvětový trh s nemovitostmi: rozvoj měst a tomu odpovídající infrastruktura a trh s bydlením, inovace v realitním sektoru spojené s digitalizací a také vliv globální ekonomiky a politiky na světový trh nemovitostí.

Loňský ročník zaznamenal účast 38 000 návštěvníků ze 77 zemí, kteří se prezentovali v 1768 expozicích umístěných v 6 halách na celkové výstavní ploše 64 000 m². Po úspěšné společné prezentaci českých municipalit na jarním veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM v Cannes se otevře společný stánek s názvem Czech Regions & Cities i na Expo Realu. Představí se na něm Ostrava, Brno, Moravskoslezský a Jihomoravský kraj a spoluvystavovatelé z řad komerčních společností.

Význam veletrhu jako velké mezinárodní akce obzvlášť roste v současné globální situaci, charakterizované na jedné straně ekonomickým boomem ve vyspělých zemích, díky němuž prosperuje i realitní a investiční trh, na druhé straně však také politickou nejistotou (od otázek budoucího směřování EU až po důsledky narůstajícího protekcionismu v USA). Tři dny veletržního dění budou proto doslova nabity nejrůznějšími konferencemi, přednáškami a kulatými stoly, jichž má být na 80 a očekává se vystoupení 400 řečníků. Mezi nimi jsou i tak renomovaní experti, jako např. prof. Joseph Stiglitz, významný americký ekonom a nositel Nobelovy ceny za ekonomii, který byl také hlavním ekonomem Světové banky.

Podrobnosti najdete na webu veletrhu zde.

tisková zpráva, wd