Veletrhy a výstavy

Veletrh FOR WOOD už klepe na srubové dveře…

Sedmý ročník veletrhu dřevostaveb a využití dřeva pro stavbu FOR WOOD se nezadržitelně blíží. V termínu 8.–11. února 2012 se můžete zúčastnit největšího setkání srubařů a roubenkářů v ČR. Hlavním tématem jsou letos masivní dřevostavby – sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo (CLT). Tato témata budou prostupovat celým veletrhem a také doprovodným programem.
Ten zpestří zejména účast rodilého Kanaďana a stavitele srubů Dereka Notta, ale také dalších významných osobností tohoto oboru. Místem konání je výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Budete si moci prohlédnout zblízka ukázku stavby srubu o rozměru 8×9 m klasickým způsobem. Na veletrhu vyroste pod rukama pracovníků společnosti CEDER. Jeho kouzlo bude v klasické práci založené na tradicích. Srub se bude stavět ze smrkové kulatiny o průměru cca 40 cm. Detaily stavby budou opracovány ručním způsobem – obouruční nože, speciální dláta. Při stavbě nebude využito žádné broušení.
 
FOR WOOD byl v minulosti přidružen k veletrhu FOR ARCH. Jeho osamostatněním a spojením s partnerem Střechy Praha nastane cílená selekce návštěvníků. Je to významný posun v trendu a oblíbenosti dřevostaveb, zejména díky jejich nízké energetické náročnosti, ekologickému přínosu a kvalitě bydlení. Navíc připojením akce Solar Praha dojde i k rozšíření o nové obory a ke koncentraci novinek v dřevostavební oblasti. Předpokládá se, že letošního souběhu veletrhů se zúčastní více než 250 vystavovatelů.
 
Na veletrhu je možné vyhrát v anketě, kterou pořádá společnost Mobile Point Corporation a. s., mobilní dům. musí Soutěžící musí odpovědět na dvě jednoduché otázky. Návštěvník se stává soutěžícím vhozením vyplněného anketního lístku do boxu umístěného během veletrhu na stánku společnosti. Z odevzdaných a úplně vyplněných lístků bude vybrán výherce.
 
Veletrh FOR WOOD nabídne velmi rozsáhlý, pečlivě připravený doprovodný program přednášek, seminářů, workshopů a živých staveb. Stane se prostorem pro diskuse předních odborníků na témata, která se v oboru dřevostaveb odehrála a která vnesou světlo do nejpalčivějších problémů staveb a rekonstrukcí. Představí se samozřejmě také nejnovější trendy a technologická řešení.
Více informací najdete na www.for-wood.cz.
tisková zpráva