Veletrhy a výstavy

Veletrh LIGNA HANNOVER 2011 ve znamení Mezinárodního roku lesů

LIGNA HANNOVER, přední veletrh pro lesní hospodářství a dřevozpracující průmysl, se koná 30. 5 až 3. 6. 2011. V letošním roce se veletrh zaměří mj. na Mezinárodní rok lesů, který na rok 2011 vyhlásilo valné shromáždění OSN a na kterém se bude podílet 192 zemí. Veletrh bude pro instituce i svazy významnou platformou, kde se budou moci společně zasadit o trvale udržitelné obhospodařování, zachování a rozvoj lesů ku prospěchu současných i budoucích generací.
Veletrh LIGNA letos opět ukáže možné cesty do bezpečné budoucnosti. Až se mezinárodní dřevařská branže sejde v Hannoveru, čekají na odborné návštěvníky jednak akce jako 3. Mezinárodní hospodářské a exportní fórum BBE/VDMA věnované bioenergiím a jednak přední výrobci technologií, kteří zde ukážou možnosti stále účinnějšího využívání dřeva jako paliva.
Vzorem technologického vývoje jsou kotle na pelety pro obytné domy nebo teplárny spalující pelety, nyní s instalovaným výkonem několik set kilowattů nebo dokonce megawattů (např. ve školách nebo administrativních budovách). V minulých 25 letech zvýšili výrobci účinnost kotlů o celých 30 %. Inovativní kamna na pelety dosahují účinnosti více než 90 %. Centrální vytápění na pelety překonává v účinnosti dokonce účinnost většiny kotlů.
 
Mezi mnoha akcemi vzbudí jistě zvláštní pozornost konference o budoucnosti lesního hospodářství a dřevozpracujícího průmyslu, která se uskuteční 1. června 2011 v Convention Centru, sále 1B. Společně s veletržní správou Deutsche Messe se bude Dolnosaské ministerstvo výživy, zemědělství, ochrany spotřebitele a rozvoje venkova věnovat „Strategii pro trvale udržitelné lesní hospodářství a dřevozpracující průmysl v Německu a v Evropě“. Cílem konference je určit místo lesního hospodářství a dřevozpracujícího průmyslu v Mezinárodním roce lesů. Kdo se kde nachází ve výbušném, společensky napjatém prostředí zásobování surovinami a energií a ochrany přírody a klimatu? Vedoucí představitelé odvětvových svazů se ujmou moderování a uvedou stanoviska 250 zástupců z politické sféry, lesního hospodářství a dřevozpracujícího průmyslu, svazů i médií, kteří se mají konference zúčastnit.
 
Další informace jsou internetové stránce www.ligna.de.
wd