Veletrhy a výstavy

Veletrh Marmomacc 2013 začíná už za několik dní

Italská Verona bude ve dnech 25.–28. září 2013 hostit již 48. ročník prestižního mezinárodního veletrhu Marmomacc, který je primárně zaměřen na technologie zpracování mramoru, přírodního kamene a jejich využití ve stavebnictví a bytovém designu.
Minulé ročníky dokázaly, že mramor jako luxusní stavební materiál se do světa moderního designu skvěle hodí, a tak se návštěvníci mohou opět těšit na nejnovější trendy v oboru. Veletrh se koná pod hlavičkou vystavovatelské správy Veronafiere.
Veletrh se po loňském úspěchu rozhodl pokračovat v zajímavém projektu Marmomacc & the City, pod kterým se skrývá výstava v centru Verony. Až do konce října se tak město stane muzeem pod širým nebem, kde si bude moci prohlédnout to nejlepší ze současného kamenictví i nejširší veřejnost.
Dalším zajímavým projektem je Marmomacc & Design, který vznikl z potřeby synergicky propojit vystavovatelské firmy a mladé talentované designéry do 30 let. Projekt se zaměřil nejen na tradiční design, ale hlavně na nové technologie, které představují kámen prostřednictvím instalací, obrazů, grafik či krátkých filmů. Ambicí projektu je představit kámen v moderní interpretaci. Výsledky si budou moci návštěvníci prohlédnout v pavilonu 7B.
I letos se uskuteční již 13. ročník soutěže International Award Architecture in Stone. Odborná porota složená z významných architektů a designérů vybrala osm vítězných děl, za nimiž stojí jména jako Arup Associates, Alberto Campo Baeza, Max Dudler, Mias Arquitectes, Carl Fredrik Svenstedt a další.
V roce 2012 bylo na veletrhu přítomno 1431 vystavovatelů, z toho 815 zahraničních z celkem 57 zemí.
Více o veletrhu Marmomacc najdete na www.marmomacc.com.
tisková zpráva