Veletrhy a výstavy

Veletrh Stavotech Olomouc ohlásí začátek stavební sezóny

Od 4. do 6. dubna 2013 proběhne v Olomouci stavební veletrh Stavotech s výstavou Bazény & Sauny. Více než 150 vystavovatelů nabídne své výrobky i služby v prostorách pavilonů E, G, H, montované hale M a přilehlých venkovních plochách Výstaviště Flora. 
„Zájem o jarní veletrh je ze strany vystavovatelů pravidelně velký. Firmy si uvědomují svou šanci prezentovat se před veřejností v prvním možném termínu. V období, kdy většina stavebníků konzultuje své představy o bydlení s odborníky a projektanty, v období, kdy se rozhodují o optimálních materiálech či nejvýhodnějších nabídkách stavebních firem,“ zdůvodňuje zájem o veletrh Petr Nasadil z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc, a. s.
Nejsilnější zastoupení mají firmy nabízející zdicí materiály, střešní krytiny, dřevěná i plastová okna, dveře a parapety, garážová vrata, izolace, domovní čističky odpadních vod. Také na jarní etapě veletrhu je velmi silná oblast vytápění, návštěvníci zde najdou kotle, topná tělesa, podlahové vytápění, také alternativní způsoby jsou zastoupeny tepelnými čerpadly, solárními systémy, rekuperací. Ty, kteří uvažují o budoucí podobě svého bydlení, jistě zaujme nabídka realitních kanceláří, finančního poradenství i speciální nabídky rodinných domů od klasických novostaveb po dřevostavby a nízkoenergetické domy. 13. ročník specializované výstavy Bazény & Sauny představí v pavilonu E bazény, sauny, whirlpooly a jejich příslušenství.
Přímo na veletrhu, také v pavilonu E, budou mít návštěvníci možnost zhodnotit to nejlepší, co bylo v Olomouckém kraji za poslední dva roky postaveno. Budou zde poprvé vystaveny prezentační panely všech 47 staveb, které se účastní soutěže „Stavba roku 2012 Olomouckého kraje“, vyhlášené Olomouckým hejtmanstvím.

 
Doprovodný program
Přednášky jsou letos zaměřeny na aktuální témata energetických úspor, využívaní obnovitelných zdrojů energie (tepelná čerpadla, rekuperace a solární kolektory), průkazy energetické náročnosti budov. Také na technologie navrhování vozovek, nové směrnice v posuzování shody stavebních výrobků, stavební hmoty z recyklátů atd. Na veletrhu také najdete venkovní galerie fotopanelů Stavební policie – kritizovat a chválit, kde architekt komentuje chyby i nevkus při výstavbě rodinných domů a chválí zdařilé stavby. Inspirační výstava Pestré tváře dřevostaveb představí zajímavé novostavby – dřevostavby rodinných domů z České republiky i Evropy.
Pro návštěvníky veletrhu připravili organizátoři společně s partnery opět „Veletržní tombolu“. Každý z prvních 5000 dospělých návštěvníků veletrhu si vytáhne los – k dispozici bude více než 1000 hodnotných cen, každý pátý tedy vyhrává. Mezi cenami ti šťastnější najdou například mnohatisícové poukazy na nejrůznější produkty a služby vystavujících firem.
tisková zpráva
Stavotech