Veletrhy a výstavy

Veletrh Střechy Praha 2020 opět překonal návštěvnický rekord

Už 22. ročník veletrhu Střechy Praha proběhl v PVA Expo Praha v Letňanech ve dnech 6.–8. 2. 2020. Byl výjimečný jak největším počtem návštěvníků v historii, tak množstvím produktových novinek a výběrem témat, která zaujala odbornou i širokou veřejnost. Soubor veletrhů Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha přivítal přes 25 000 návštěvníků a opět se tak potvrdil neustále rostoucí zájem veřejnosti o komodity, které veletrhy nabízejí. Na 170 vystavujících z osmi zemí představilo své novinky v oblasti střešních materiálů, fasád, izolací, nářadí a solárních systémů. Dalších 170 firem se prezentovalo na souběžných akcích v oboru dřevostaveb, nízkoenergetických a pasivních domů, včetně zdrojů vytápění.

Živnostenský balíček a konference 3. a 4. fáze EET
Po slavnostním zahájení následovalo setkání místopředsedy vlády ČR Karla Havlíčka s podnikateli nad Živnostenským balíčkem, který je klíčový pro významné snížení administrativní zátěže pro živnostníky a malé a střední podnikatele. Konference 3. a 4. fáze EET s podtitulem Papír nebo mobil? Poradíme, co bude výhodnější, za účasti vicepremiérky a ministryně financí Aleny Schillerové, proběhla druhý veletržní den v nabitém konferenčním sále s více než 200 posluchači. Součástí byla i výstavka různých řešení a variant pokladen pro EET. Obě akce s místopředsedy vlády inicioval a spolupořádal dlouholetý partner veletrhu Střechy Praha, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Veletrh Střechy Praha 2020 byl výjimečný jak největším počtem návštěvníků v historii, tak množstvím produktových novinek21. ročník konference Izolace měl 170 účastníků

Pestrý doprovodný program
Dvacátý první ročník konference Izolace, pořádané společností A.W.A.L., přednáškový blok Provozní střešní pláště, 6. ročník Fóra Dřevěné konstrukce a další – program probíhal po celou dobu veletrhu. Obrovský zájem návštěvníků zaznamenaly novinky v nářadí a praktické ukázky tesařského řemesla v rámci 2. ročníku Festivalu dřeva a nářadí a též nový projekt z oblasti digitalizace řemesla v podobě využívání dronů ve stavebnictví, včetně důležitých legislativních aspektů.

Zlatá taška
Odborná porota udělila dvě ocenění Zlatá taška v soutěži o nejlepší exponáty veletrhu a též tři čestná uznání. Zlatou tašku obdržela společnost Bramac za betonovou střešní tašku Classic Aerlox Ultra a společnost SFS Group za bezkabelový a bezbateriový systém na detekci zatékání plochých střech Hum-ID. Čestné uznání získaly společnosti Mafell za drážkovací frézku NFU 50, Sema za výrobek Sema V20-1 – nový modul software umožňující přímý import bodů z laserových 3D scannerů v řádu až miliard a Velux za Velux Studio – unikátní kombinaci tří střešních oken v jednom rámu.

Osobností střechařského oboru se podruhé v historii předávání ocenění stala žena: Ing. Eva Hellerová. Střechy jsou její vášní a za skoro 30 let svojí činnosti toho pro střechy udělala opravdu hodně. Podílela se na přípravě norem, spolupracuje s Cihlářským svazem a Cechem klempířů, pokrývačů a tesařů, zasedá v odborných porotách soutěží, je členkou redakční rady odborného časopisu, školí, přednáší a pomáhá každému, kdo má zájem dělat řemeslo poctivě.

Osobností střechařského oboru se stala Ing. Eva Hellerová (vpravo)

Statistiky celého souboru veletrhů:
Počet vystavovatelů: 347
Počet zahraničních vystavovatelů: 18
Celková obsazená plocha: 17 600 m²
Pořadatel: Střechy Praha, s. r. o.

Podrobnosti najdete na www.strechy-praha.cz.

wd