Veletrhy a výstavy

Výstava Praha zítra II

Zájemci o rozvoj Prahy si mohou od úterý 6. 3. 2018 prohlédnout výstavu Praha zítra II. Představuje 69 projektů. K vidění jsou návrhy dopravních staveb, moderní architektury i veřejných budov. Výstava se koná v Centru architektury a městského plánování (CAMP) v sídle Institutu plánování a rozvoje (IPR) v Emauzích. Potrvá do 4. května, je doplněna i o doprovodné programy.

Výstava navazuje na tu podzimní, která představila o šest projektů méně. Ty, které se od podzimu nějak změnily, jsou vystaveny znovu. Nových projektů je 43, řekl ředitel IPR Ondřej Boháč. IPR při výběru oslovil developery, většina jich podle Boháče poskytla všechny informace.

Kromě soukromých projektů výstava také představí důležité veřejné investice jako výstavbu metra D, rekonstrukci Malostranského náměstí, nové vstupy do Výstaviště v Holešovicích nebo rekonstrukce Šlechtovy restaurace.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejen vizualizace a přečíst letáky s informacemi o projektech, ale jsou zde vystaveny rovněž modely některých z nich. „Na nich si lidé umí nejlépe představit, jak má to které území vypadat,“ řekl Boháč. Každý návštěvník si pak může vzít tzv. katalogové listy k projektům. IPR rovněž chystá on-line verzi katalogu všech projektů. Hotova bude v květnu.

Více informací najdete na fb zde.

zpráva ČTK, wd