Veletrhy a výstavy

Výstava soutěžních prací pro park v Rezidenční čtvrti Botanica

Skanska Reality společně s architektonickým studiem Czech Develop pořádají výstavu přehlídky soutěžních prací (soch/objektů) pro připravovaný park v Rezidenční čtvrti Botanica v Praze 5-Jinonicích. Od 17. do 31. května si návštěvníci Národní technické knihovny budou moci prohlédnout celkem 113 návrhů od 60 autorů, včetně tří modelů vítězných návrhů v měřítku 1 : 10. Vernisáž výstavy se uskuteční 17. května od 18 hodin.
Předmětem zadání soutěže bylo zpracovat návrhy pro objekty/sochy zastupující přírodní živly, které budou součástí kruhového náměstíčka ve středu parku. Mezi účastníky soutěže byla například Barbora Veselá, spoluautorka pomníku Jana Palacha a Jana Zajíce před budovou Národního Muzea, nebo František Svátek, autor kinetických objektů vystavující například v Itálii, USA, Japonsku, Švýcarsku a Německu, jehož návrh „objektu – větrníka“ patří mezi vítězné.
Park, který v projektu Rezidenční čtvrť Botanica vznikne, bude jedinečným místem pro aktivní odpočinek, hry, relaxaci i vzdělávání. Architekty ze studia Czech Develop byl navržen tak, aby zdůraznil sepjetí člověka s přírodou a zaujal návštěvníky všemi smysly. Celým parkem prochází chodník ve tvaru ležaté osmičky se třemi smyčkami, který umožňuje bezbariérový prostup maminkám s kočárky a osobám se sníženou pohyblivostí. Zároveň rozdělí místo na pět samostatných ploch: sportoviště, otevřenou odpočinkovou zónu, centrální náměstíčko se sochami, malou botanickou zahradu a dětské hřiště.

tisková zpráva