Veletrhy a výstavy

Výstava Ze Most Textiles

Knihovna materiálů MatériO pořádá výstavu Ze Most – Textiles, která představí neobvyklé textilie pro architekturu a design.
 
Výstava  probíhá v Galerii Kuzebauch na pražském Břevnově (Říčanova 19, Praha 6). Přístupná je od pondělí do pátku od 9 do 21.30 a potrvá od 7. do 29. října. Výstava navazuje na mezinárodní sympozium o inovativních materiálech pro oblast Fashion – Design – Scenography, které proběhlo na Fakultě architektury 26. 9. 2013.
MatériO je síť informačních center v oblasti materiálů a s nimi spojených technologií. Kromě fyzické knihovny materiálových vzorků nabízí on-line databázi a tým odborníků po celé Evropě. MatériO posuzuje materiály z mnoha hledisek s důrazem na jejich inspirativní přínos. MatériO je evropská síť partnerů, kteří sdílejí společné nadšení pro materiály a jejich aplikace. Knihovny materiálů ve Francii, Belgii, České republice a na Slovensku vyhledávají materiálové inovace a sledují vyvíjející se technologie, které se mohou stát inspirací pro kohokoliv. Knihovny materiálů jsou styčnou plochou mezi vědou a uměním, ale také mezi výrobci materiálů a jejich uživateli.
mi podle podkladů pořadatele