Veletrhy a výstavy

Wienerberger a Tondach zvou na Stavební veletrhy Brno 2017

Společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a Tondach Česká republika se stejně jako v minulých letech představí odborné i široké veřejnosti na Stavebních veletrzích Brno 2017 ve dnech 26.–29. 4. Kromě novinek a změn v produktovém portfoliu se budou moci návštěvníci expozice seznámit s trendy a konceptem domu s keramickou obálkou. Výstavní expozice Wienerberger a Tondach bude situována v pavilonu P, číslo stánku 74.

Prostřednictvím společné expozice představí společnosti Wienerberger a Tondach komplexní řešení pro keramickou obálku domu, které pro stavitele představuje zejména zdravé, ekologické a energeticky efektivní bydlení. „Mezi sílící trendy v oblasti stavebních materiálů jsou zvyšující se požadavky na akustický komfort domu a z toho rostoucí poptávka po akustických cihlách. Jsem rád, že zároveň můžeme představit řešení jednovrstvých obvodových stěn domu pro nízkoenergetické i pasivní domy. Bez nutnosti použití zateplovacího systému! Pro zákazníky má dům vysokou užitnou hodnotu, protože jsou maximálně využity vlastnosti cihel k zdravému bydlení,“ uvádí Ing. Roman Busta, MBA, obchodní ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl.

Cihlový systém Porotherm představí významnou inovaci letošního roku, kterou je výrazné zlepšení tepelněizolačních parametrů cihel v produktových řadách Porotherm T Profi a Porotherm EKO+ Profi až o 15 %. Díky nové receptuře a optimalizaci výroby byl vylepšen parametr součinitele prostupu tepla U již od 0,12 W/m².K. Mezi nové produkty se do Portfolia Porotherm v letošním roce zařadil cihelný blok Porotherm 38 Profi Dryfix určený pro omítané jednovrstvé obvodové zdivo tloušťky 380 mm bez potřeby dodatečného zateplení. Cihla Porotherm 38 Profi Dryfix nahradila cihly pro tloušťky obvodových stěn 365 a 400 mm. Dosahuje však stejných vlastností jako cihla pro tloušťky obvodových stěn 400 mm. Dalším novým produktem je cihlový blok Porotherm 25 SK+. Inovací této cihly je snížení pracnosti zdění při zachování stejné ceny m²/zdiva a tepelněizolačních parametrů. Původní spotřeba na m² klesla úpravou rozměrů o 1/3. Ke změnám došlo také u řady akustických cihel Porotherm AKU, které jsou nyní dodávány v pevnostech 15 a 20 MPa.

„Na letošních Stavebních veletrzích bychom rádi zaujali naše návštěvníky zejména moderními a designovými střešními taškami Tondach, jako tašky Stodo 12 a Figaro 11 provedené v úpravě Amadeus černá glazura,“ popisuje Robert Krestýn, obchodní ředitel společnosti Tondach Česká republika. Mimo to si budou moci návštěvníci prohlédnout i jiná barevná provedení a modely z široké škály modelů střešních tašek Tondach. „Společnost Tondach je nejen výrobcem vysoce odolné a stálobarevné pálené střešní krytiny, ale také dodavatelem systémového řešení střechy, tj. ve svém portfoliu nabízí řadu keramických i nekeramických doplňků,“ doplňuje Robert Krestýn.

Expozice Wienerberger a Tondach v pavilonu P, číslo stánku 74, bude přístupná vždy od 10 do 18 hodin, v sobotu do 17 hodin.

tisková zpráva