Veletrhy a výstavy

Wienerberger zve na FOR ARCH

Přijměte naše srdečné pozvání k návštěvě mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2018, kde vám společnost Wienerberger představí produkty značek Porotherm a Tondach. Seznámíme vás s našimi novinkami a vůbec trendy ve stavebnictví. Veletrh se koná 18.–22. 9. 2018 v PVA v Praze-Letňanech. Najdete nás v hale 1, stánek A 15.

Novinky, jež od podzimní sezóny 2018 připravuje Wienerberger, s. r. o., pro zákazníky, obohatí produktové řady sortimentu cihlového systému Porotherm o strop pro rekonstrukce BNK bez nutnosti celoplošné nadbetonávky. Inovovaná stropní vložka MIAKO BNK má o 20 % nižší hmotnost než standardní vložky, což výrazně usnadní manipulaci na stavbě. Rovněž při použití této varianty stropu s vložkami MIAKO BNK dojde ke snížení množství potřebné betonové směsi a zkrátí se celková doba vyhotovení stropu. Beton se použije pouze mezi keramické vložky, přičemž není nutné řešit tloušťku nadbetonávky. Navíc je možné betonáž kdykoli přerušit, stačí vždy dobetonovat celé žebro mezi vložkami „Jedná se o systémové ověřené řešení keramobetonového stropu s inovovanou stropní keramickou vložkou MIAKO BNK umožňující při minimálním narušení stávající stěnové konstrukce realizovat plnohodnotný strop při jednoduchém a účinném stažení objektu. Rozhodnete-li se pro tento strop, výrazně tak zjednodušíte výměnu stropu u rekonstruovaných budov,“ shrnuje hlavní přínosy Ing. Roman Busta, obchodní ředitel Wienerberger, s. r. o.

Další novinkou je uvedení na trh konceptu e4 domů s tzv. keramickou obálkou, který je odpovědí na ekonomické a sociální požadavky a na legislativu novostaveb po roce 2020, jež musí splňovat přísnější energetická kritéria. Technologie pro cihelné zdivo a pálené střešní krytiny umožňuje vytvořit projekt domu budoucnosti – domu, který je stejně udržitelný, inovativní a hospodárný, jako je praktický pro pohodlné, spokojené a zdravé bydlení; dům, který bude sloužit i za 150 let stejně efektivně jako nyní. Tento koncept e4 byl oceněn prestižním titulem Grand Prix v rámci Soutěže o nejlepší projekt/exponát veletrhu For Arch 2017.

První e4 dům má originální architektonické řešení, které odpovídá přísným parametrům a požadavkům na výstavbu rodinných domů po roce 2020. Dům splňuje charakter domu s téměř nulovou energetickou spotřebou.Porotherm 19 AKU

Cihly Porotherm AKU Profi/Profi Dryfix byly uvedeny do sériové výroby v rozměrech 11,5; 19; 25 a 30 cm a doplňují oblíbený systém broušených cihel Porotherm Profi/Profi Dryfix. Broušené AKU cihly mají lepší akustiku o 5 až 7 dB u formátů 30 a 25 než u standardních cihel řady Porotherm Profi, varianta Profi Dryfix.

podle podkladů společnosti Wienerberger