Veletrhy a výstavy

Xella zve na prezentace a přednášky při veletrhu FOR ARCH

Společnost Xella CZ, výrobce kompletního stavebního systému Ytong, zve odbornou veřejnost na 27. mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH, který se koná 20. až 24. září 2016 v Pražském veletržním areálu Letňany. Akci provází odborné přednášky poradců společnosti Xella, které se zaměřují na využití inovativních systémových prvků a otázky úsporné výstavby s dotací.

V pátek 23. září proběhne v sále 2 přednáška Ing. Lucie Šnajdrové na téma Stavba chytře – využití systému Ytong Lambda YQ. Pomocí praktické ukázky se hosté seznámí s kompletním systémem Ytong Lambda YQ, který je oceňovanou novinkou stavebních veletrhů roku 2016. Dozví se, jaké jsou jeho možnosti ve zdicích technologiích pro nízkoenergetické stavby rodinných domů, a práci s materiálem je možné si i průběhu přednášky vyzkoušet.

V sobotu 24. září přednáší Ing. arch. Zdeněk Podlaha v sále 3 na téma Stavba pasivního domu svépomocí s dotací z programu Nová Zelená úsporám. Přednáška podrobně popíše postup výstavby domu s velmi nízkou energetickou náročností z jednovrstvého zdiva Ytong Lambda YQ, stavěného svépomocí. Upozorní na možná úskalí a budou popsány detaily stavby, které je třeba při úspěšné realizaci dodržet.

Společnost Xella také dlouhodobě spolupracuje se školami a pořádá studentské soutěže. Součástí programu je proto i finále soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. V pátek 23. září v hale 6 probíhá soutěž ve zdění z materiálu Ytong.

Prezentace společnosti se po celou dobu veletrhu nachází v hale 1 na stánku A16, kde techničtí poradci poskytují veškeré odborné informace veřejnosti, a také zde probíhají praktické ukázky zdění.

tisková zpráva