Veletrhy a výstavy

Ytong zve na For Arch 2019

Na výstavišti v Letňanech se od 17. do 21. září představí systém Ytong spolu s dalšími značkami výrobce Xella na jubilejním 30. For Archu a nabídne materiál za speciální veletržní cenu. Značka se bude prezentovat formou fragmentu kompletního stavebního systému Ytong a příbuzných značek vápenopískové tvárnice Silka a minerální tepelněizolační desky Multipor. Návštěvníci si tak mohou v praxi prohlédnout prvky, jako jsou masivní střecha či systémové vnější i vnitřní omítky. Součástí prezentace budou ukázky skladeb zdiva pro dosažení nízkoenergetického až pasivního standardu.

Na místě prezentace budou také po celou dobu k dispozici případným dotazům na úsporné stavění techničtí poradci. Zájemci o výstavu s nimi mohou konzultovat projekt ve kterékoli fázi a dozvědět se o případných optimalizacích. Popularitě se vždy těší pravidelné ukázky zdění z Ytongu předváděcími mistry. Ti mohou během prezentace na místě poskytnout řadu cenných rad a zájemci si mohou sami na místě vyzkoušet snadné opracování pórobetonu při drážkování nebo řezání tvárnic.

Společnost Xella je v tomto roce jediným výrobcem stavebního materiálu, který sponzoruje Soutěžní přehlídku stavebních řemesel SUSO. Ta proběhne v hale 6. Finále českých a slovenských družstev ve zdění z pórobetonu se uskuteční v úterý 17. 9., první den veletrhu. Fragmenty z Ytongu budou využity pro aplikaci dalších materiálů navazujícími řemesly – topenáři a instalatéry – a pro aplikaci obkladů a omítek.

Odborné znalosti technických poradců společnosti Xella se uplatní také v doprovodných přednáškách. Pro odbornou veřejnost bude Xella prezentovat velkoformátové stavění s produkty Xella a užití minerálních tepelněizolačních desek Multipor. Na budoucí stavebníky z řad laické veřejnosti se zaměřují přednášky o zateplení Multipor a stavění po roce 2020.

podle podkladů společnosti Xella CZ

Ytong zve na For Arch 2019