Veletrhy a výstavy

Začal veletrh FOR ARCH 2011

Dnes začal v PVA EXPO PRAHA v Letňanech 22. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2011. Potrvá do 25. 9. Letos je celý veletrh výjimečný svým zaměřením. Především se bude zabývat problematikou a tipy na nízkoenergetické stavění a úsporou energií. Veletrh se může pochlubit 769 vystavovateli z 15 zemí světa, kteří se představí v šesti výstavních halách na čisté výstavní ploše více než 17 000 m².
Pořadatelem veletrhu je ABF, a. s.
Zastoupené země: Belgie, Česká republika, Egypt, Itálie, Izrael, Korea, Lotyšsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Řecko, Slovenská republika, Spojené státy americké a Turecko
Záštity nad veletrhem: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Hospodářská komora České republiky, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, ČKAIT, ČSSI, Asociace krajů České republiky, ČVUT v Praze.
 
Doprovodný program
Odborná i široká veřejnost se může těšit na speciální přednáškový blok od Centra pasivního domu s názvy přednášek Pasivní domy – proč a jakJak se žije v pasivním domě. První den veletrhu se představí zástupci Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) a Ministerstva pro místní rozvoj ČR první pilotní program na podporu výstavby nájemních bytů dle nedávno schválené Koncepce bydlení ČR do 2020.
Dalším zajímavým tématem je oblast Nekonvenčních zdrojů elektrické energie, které zajistí odborníci z Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Veletrh také myslí na odstraňování bariér a překážek mezi lidmi, a tak společnost ABF a ČKAIT připravily odborný workshop s názvem Bezbariérové užívání staveb ve vztahu k právním předpisům a technickým normám.
Další zajímavou konferencí je projekt s názvem Dřevěné stavění. Bude se zabývat zejména efektivním stavěním, snižováním ekologického zatížení budov atd.
Soutěžní přehlídka řemesel SUSO, která slaví malé jubileum – již 15 let trvání – má letos opět své finále v rámci veletrhu FOR ARCH. Tato soutěž slouží k popularizaci a medializaci stavebních oborů, ke zvýšení zájmu veřejnosti i budoucích studentů o stavební učební obory a snaží se zainteresovat i podnikatelskou sféru a společně se školami vybudovat po celé ČR základnu kvalifikovaných řemeslníků. Generálním partnerem je společnost Wienerberger cihlářský průmysl, generálním partnerem oboru Obkladač je společnost SIKO KOUPELNY.
V rámci doprovodného programu proběhne na slavnostním galavečeru vyhlášení výsledků soutěže začínajících architektů Young Architect Award 2011. Letos o prvenství soupeří celkem 128 soutěžních prací, vedle studentů a začínajících architektů z ČR se do bojů zapojí i soutěžící z Mexika, Španělska, Turecka, Belgie a dalších zemí.
Do soutěže GRAND PRIX o nejpřínosnější výrobek či technologii veletrhu FOR ARCH 2011 je letos přihlášeno 22 exponátů.
 
Lákadlem pro návštěvníky je hlavní soutěž veletrhu FOR ARCH o výhry v celkové hodnotě 500 tisíc Kč od společnosti BEST, a. s., výrobce betonové dlažby. Další atraktivní soutěží bude soutěž o dvouletý bezplatný pronájem bytu 2 + kk od společnosti AAA Byty.
 
Vstupné:
Plné: 150 Kč
Zlevněné (registrace po internetu): 120 Kč
Zlevněné (studenti, důchodci): 70 Kč
Rodinná vstupenka (2 dospělí a min. jedno dítě do 15 let): 300 Kč
Dětská vstupenka (do 15 let): 10 Kč
Hromadné pro školy se seznamem studentů: à10 Kč – možno zakoupit pouze na dny 22.– 25. 9. 2011
Parkovné osobní vozidlo: 150 Kč
Katalog veletrhu: 100 Kč
 
Souběžné veletrhy:
FOR THERM – 2. veletrh vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky
FOR ELEKTRO – 4. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů
FOR WOOD – 6. veletrh progresivního stavění ze dřeva
SPORT TECH – 3. veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení
 
Veškeré informace můžete najít na www.forarch.cz.
tisková zpráva