Veletrhy a výstavy

Začaly Stavební veletrhy Brno – firmy mají letos menší zájem vystavovat

Na Stavebních veletrzích v Brně se letos představí 809 vystavovatelů z 19 zemí na ploše 28 478 metrů čtverečních. Loni jich bylo asi o 300 více. Na veletrhy se podle organizátorů vrací některé velké společnosti jako například firma Bramac. Na tiskové konferenci to novinářům řekli zástupci Veletrhů Brno. Stavební veletrhy začínají dnes 24. dubna a skončí v sobotu 28. dubna 2012.
Letošní pokles zájmu vystavovatelů ředitel Stavebních veletrhů Radim Tichý přisuzuje dlouhodobě zhoršující se situaci v oboru v souvislosti s celosvětovou recesí.
Jedním z hlavních témat veletrhů bude Obnova památek a historických církevních budov. Tato problematika je podle odborníků pro tuzemské stavební firmy aktuální a zajímavá i díky možnosti financování prostřednictvím dotací z Evropské unie. Organizátoři tématu věnují konferenci.
„V teoretické rovině bude řešit především právní problematiku, možnosti financování a nebo správu církevního majetku, v praktické části pak stavebnětechnickou problematiku a samotnou realizaci rekonstrukce památek,“ uvedla Jana Tyrichová z Veletrhů Brno. Dalšími tématy veletrhů budou nízkoenergetické stavby a bydlení, alternativní zdroje vytápění a energií a úspora energií při stavbě a provozu budov.
Na brněnském výstavišti vyroste mobilní pasivní domek o rozloze 7,5×3,5 metru s výškou 3,5 metru. Stavbu domku budou moci návštěvníci sledovat přímo v pavilonu V. Stavební veletrhy patří k nejnavštěvovanějším akcím. Loni akci navštívilo 66 326 lidí.
zpráva ČTK