Články

Cihelná dlažba HELUZ vhodná pro opravu památek

Dlažba z cihelného materiálu je téměř neodmyslitelnou součástí některých typů staveb. I přes běžně zažitý název půdovka, odvozený od původního účelu použití pro podlahy půdních prostor, se vždy běžně používala např. v církevních stavbách.

I dnes nachází své uplatnění při úpravách a rekonstrukcích historických budov, kostelů, hradů i zámků. Vhodnost jejího použití pro opravu historických staveb potvrdil zisk osvědčení Vhodné pro památky České stavební akademie.
Přírodní materiály zažívají v současné době renesanci, těší se stále větší oblibě a cihelná dlažba není v tomto směru výjimkou. Své pevné místo vždy měla při výstavbě a rekonstrukci chalup či selských stavení a využití nachází i v moderních interiérech novostaveb. Firma HELUZ cihlářský průmysl, v. o. s., proto v roce 2011 – po osmi letech – obnovila její výrobu.
Cihelná dlažba HELUZ nabízí typický příjemný přírodní povrch a ve díky nadčasovému designu se skvěle hodí jak pro úpravy a rekonstrukce, tak pro novostavby. Její využití je opravdu široké, lze ji dobře kombinovat například s dřevěnými podlahami a velmi vkusně působí jako doplněk k hliněným omítkám a marockým štukům. Vedle funkčních vlastností podlahové krytiny má také zajímavý designový potenciál v interiéru. Rozmanité uplatnění nachází např. při realizaci interiérového členění, v zimních zahradách, jako okenní parapet či odkládací deska.
tisková zpráva