Články

INTERNORM – vedoucí evropská značka oken

Okna a domovní dveře jsou specializací rakouské skupiny Internorm se sídlem v Traunu v Horním Rakousku. Od svého založení v roce 1931 vyrobila tato rodinná firma téměř 18 miliónů okenních jednotek a v současné době je s 1800 zaměstnanci největší firmou v oboru oken s mezinárodní působností v Evropě.
Jako evropská vedoucí značka oken nabízí firma Internorm průkopnická řešení oken i dveří pro náročné zákazníky. Tato pozice firmy je založena na nabídce vysoce tepelně izolujících oken pro nízkoenergetické a pasivní domy, která představují špičku v oboru. Internorm je čistě rakouská společnost: veškeré fáze výroby od vlastní extruze profilů a zhotovování oken až po výrobu izolačního skla probíhají ve třech rakouských výrobních závodech v Traunu, Sarleinsbachu a Lannachu.
 
Průkopník ve výrobě plastových oken
INTERNORM zaujímá ve výrobě oken již po mnoho let průkopnickou a výsadní pozici. V roce 1966 se společnost začala jako první v Rakousku plně specializovat na výrobu plastových oken. Podnikatelská prozíravost a technologické know-how spolu s vytříbeným citem pro design učinily z firmy Internorm v brzké době číslo jedna na trhu.
 
High-Tech a High-Design
Společnosti se během let dařilo stále zdokonalovat plastová okna pod heslem „spojení High-Tech a High-Design“ a kombinovat tak trvale estetickou úroveň s nejnovějším stavem technického vývoje. Tato strategie se ukázala být nanejvýš úspěšnou: v obchodním roce 2009 zaznamenala firma Internorm navzdory hospodářské krizi rekordní odbyt a růst na všech odbytištích, dosáhla obratu 282 mil. EUR, čímž si i nadále zajistila a posílila svou vedoucí pozici v Evropě.
Internorm působí prostřednictvím vlastních prodejních poboček na odbytových trzích v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Francii, Slovinsku, Chorvatsku, Maďarsku, Slovensku, České republice a Velké Británii. S využitím dvoustupňového systému prodeje se pak rakouské výrobky firmy Internorm prodávají po celé Evropě prostřednictvím více než 1200 kompetentních prodejních partnerů na výše uvedených trzích a kromě toho i v Lucembursku, Lichtenštejnsku, Belgii, Řecku, Irsku, Nizozemsku, Rumunsku a Polsku.
 
Číslo jedna v oboru oken pro nízkoenergetické a pasivní domy
Již po desetiletí zaujímá společnost Internorm na rakouském trhu vedoucí postavení v segmentech plastových oken, dřevo-hliníkových oken, domovních dveří, okenic a izolačního skla. Kromě toho je také evropskou značkou č. 1 pro oblast dřevo-hliníkových produktů pro nízkoenergetické a pasivní domy. Již přes deset let vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní dřevo-hliníková okna a domovní dveře, které určují měřítka v rámci celé Evropy a již ve standardním provedení splňují kritéria pro pasivní domy. Jako jediná společnost v Evropě se může Internorm prokázat osmi certifikáty systémů pro pasivní domy dle Passivhausinstitut Darmstadt.
Vynikajícím příkladem schopností firmy je nejvýše položený pasivní dům v Evropě – Schiestlhaus, nová alpská horská chata v nadmořské výšce 2154 m na vrcholu Hochschwab ve Štýrsku, který obdržel první cenu „Energy Globe“ na úrovni spolkové země. Jsou zde použita okna zn. EDITION, která přispěla podstatnou měrou k tomu, aby mohla vzniknout tato první horská chata s parametry pasivního domu.
 
Číslo 1 ve výzkumu a vývoji
Internorm zaujímá jednoznačně také přední pozici v oblasti inovací a vývoje. Ve vlastním výzkumném a vývojovém oddělení zaměstnává 15 pracovníků. Výsledkem jsou stále nové a inovativní systémy pro okna a domovní dveře, jejichž výrobu ze 100 % zajišťuje firma Internorm.
Know-how firmy Internorm je rozhodující i v oblasti okenního kování. Vzhledem ke speciálním požadavkům výrobků Internorm vyvinul dlouholetý dodavatel, firma Winkhaus, ve spolupráci s vývojovými pracovníky společnosti Internorm speciální kování určené výlučně pro výrobky Internorm. Svým provedením je odlišné od běžného standardu.
 
Filozofie firmy
Internorm svým zákazníkům nabízí v rámci oboru špičkovou kvalitu výrobků spolu s vysokou úrovní služeb, od poradenství přes montáž až po následnou péči. Ať již se jedná o novostavbu nebo o rekonstrukci – okna a dveře Internorm zaručují nejvyšší jistotu investice a zhodnocení celého objektu.
Podrobné informace najdete na www.internorm.cz.
podle podkladů firmy Internorm-okno, s. r. o.