Články

Materiály FERMACELL v rekonstruované Nemocnici na Františku v Praze

Rozsáhlá rekonstrukce a modernizace Nemocnice na Františku byla zahájena již v roce 1997. Od té doby se podařilo nemocnici proměnit v moderní zdravotnické zařízení, které má své pevné místo v rámci pražského zdravotnictví. Na stěnách, při opláštění podhledů a při realizaci podlah našly své uplatnění i sádrovláknité materiály FERMACELL.
Konstrukce FERMACEL realizovala společnost ALLEGRO, s. r. o., Praha, architektem byl ing. arch. František Hubata, investorem zřizovatel nemocnice Městská část Praha 1.
 
 
Materiály FERMACELL byly použity na ploše cca 1000 m² a pod odborným dohledem aplikačního technika Fermacell pana Klause Křeválka byly realizovány stěny 1S11, opláštění podhledů a podlahy 2E33 s voštinou a voštinovým zásypem. Desky FERMACELL 12,5 mm jsou také v půdní vestavbě bývalé zvonice. Hospodárné zlepšení akustiky nabízí 35 mm vysoké podlahové konstrukce, tvořené dvěma deskami FERMACELL 12,5 mm a 10 mm silnou dřevovláknitou deskou. V kombinaci s voštinou a voštinovým zásypem nabízí ideální řešení k zlepšení hodnoty kročejové neprůzvučnosti starých nemocničních stropů. Důvodem využití materiálů FERMACELL v interiérech rekonstruované Nemocnice na Františku byly faktory jako vysoká stabilita, odolnost vůči nárazům, dobrá zvuková izolace a spolehlivá protipožární ochrana, roli při výběru materiálu hrál i fakt, že desky pozitivně ovlivňují zdravé klima v místnostech.
podle podkladů společnosti Fermacell