Články

RHEINZINK představil na Bau 2013 nové produktové řady

Středem zájmu expozice RHEINZINK na veletrhu BAU 2013 v Mnichově byla světová premiéra čtyř nových produktových řad titanzinkových materiálů.
Známé varianty povrchu, leskle válcovanou a předzvětralou, naleznete nyní v řadě PATINA LINE. Zlatým hřebem této řady je nový RHEINZINK prePATINA schiefergrau s vysokou stálostí barvy a zdokonalenou ochranou povrchu při zpracování. Řada PROTECT LINE je vybavena transparentní ochranou a byla vyvinuta proto, aby jedinečný vzhled materiálu zůstal dlouhodobě zachována ve všech klimatických zónách. Radost z barev přináší COLOR LINE. Díky barevné PVDF vrstvě rozšiřuje RHEINZINK tvůrčí možnosti a nabízí téměř neomezenou barevnost, aniž by byly omezeny pozitivní vlastnosti materiálu. RHEINZINK je vhodný také do vnitřních prostor. Materiál z řady INTERIEUR LINE umožňuje nový pohled na tvorbu interiérů i na design nábytku.
Vedle čtyř nových produktových řad se těšil velkému zájmu také design materiálu, který rozšiřuje tvůrčí možnosti využitím děrování, ražení a lisování různých fasádních profilů.
 
IBU – deklarace produktů pro nové produktové řady
Jako jeden z prvních výrobců stavebních kovů získal RHEINZINK pro své polotovary již v 90. letech deklaraci výrobků podle ISO 14025 typ III.
Pro nové produktové řady RHEINZINK prePATINA, PROTECT a INTERIEUR byla vydána deklarace produktů podle EN 15804, vycházející z aktuálních dat týkajících se ekologické bilance materiálů. 17. ledna 2013 byly v rámci BAU na stánku RHEINZINK deklarace produktů (EPD) oficiálně předány.
 
Produktové řady RHEINZINK prePATINA, PROTECT a INTERIEUR byly po rozsáhlém vyhodnocení celého životního cyklu prohlášeny grémiem institutu pro stavbu a životní prostředí (Institut Bauen und Umwelt e. V. – IBU) podle ISO 14025 typ III a podle nové normy EN 15804 za stavební produkt šetrný k životnímu prostředí. Tato celoevropsky jedinečná ekologická známka pro stavební produkty umožňuje spolehlivé posouzení relevantních ekologických hodnot podle jejich slučitelnosti se životním prostředím.
tisková zpráva
 
RHEINZINK-prePATINA schiefergrau