Dřevěné a montované konstrukce, Veletrhy a výstavy

Na veletrhu Dřevostavby 2011 bude k vidění projekt „rostoucích domů“ BydleniDnes

Společnost VESPER FRAMES z Rýmařova představí na veletrhu Dřevostavby (24.–27. 2. 2011) v Praze v expozici 4C14 svůj projekt BydleniDnes, který nabízí investorům tzv. rostoucí domy, tedy možnost bydlet v souladu s nejaktuálnějšími požadavky na moderní bydlení (nadčasové, zdravé a energeticky úsporné) a současně vždy volit takové bydlení, které odpovídá aktuálním potřebám a možnostem jednotlivce či rodiny.
Projekt nabízí tři vzájemně kompatibilní moduly – 1 + kk, 2 + kk a 3 + kk, přičemž dům může růst nebo se naopak zmenšovat podle potřeb investora. Na podlahách, stropech a volitelně i na obvodových či interiérových stěnách modulů jsou použity sádrovláknité desky FERMACELL.
Základem konstrukčního systému obvodových stěn je masivní dřevěná stěna s dřevovláknitou izolací, difuzně otevřenou hydroizolační vrstvou a kontaktním difuzně otevřeným kontaktním fasádním systémem, vnější povrch fasády je variabilní a mohou jej tvořit dřevěný obklad (vertikální nebo horizontální), stěrková omítka na systémové desce nebo eternitové fasádní desky.
Projekt je výsledkem týmové spolupráce atelieru LABOR13, s. r. o., inženýrské projektové kanceláře B2K design, s. r. o., a společnosti VESPER FRAMES, specialisty na projekci, přípravu, výrobu komponent a realizaci dřevostaveb.
Podle Ing. Michala Šopíka, majitele společnosti VESPER FRAMES, nabízí projekt BydleniDnes zamyšlení nad volbou mezi tím, jak bychom rádi bydleli, tj. na jedné straně naším přáním a na druhé straně nad zvážením, co si opravdu můžeme dovolit – tedy naší skutečnou potřebou. „Náš projekt je skutečným řešením otázky kvalitního a účelného bydlení – bydlení v konturách moderního stylu architektury s důrazem na kvalitu a komfort vnitřního prostředí, energetickou šetrnost, minimalizaci provozních nákladů a vložených investic,“ uvedl Michal Šopík.
 
Modul 1 + kk je dostupný již od 375 000 Kč, modul 2 + kk se dá pořídit od 820 000 Kč, největší modul projektu BydleniDnes 3 + KK koupíte již od 980 000 Kč!
tisková zpráva