Ekonomika

Časopis Stavitel změnil vydavatele

Změna je život. Časopis Stavitel vychází již 22 let a až do minulého měsíce to bylo pod hlavičkou Economia, a.s. Samo vydavatelství za tu dobu několikrát změnilo akcionáře: od bank přes německý kapitál až k současnému majiteli, kterého reprezentuje miliardář Zdeněk Bakala.

Vydání, které dostanete na konci týdne do ruky, vznikalo ještě v Economii, ale odcházelo do tiskárny krátce po podpisu kupní smlouvy mezi společnostmi Economia a Business Media. Divize odborného tisku, která ještě před více než rokem čítala dvě desítky titulů, se nehodí do nového konceptu Economie.


Celá redakce Stavitele včetně inzertní manažerky proto přešla od února do vydavatelství Business Media. Zatímco v Economii jsme se s časopisem Stavitel mnohdy cítili asi stejně jako stavebnictví v České republice, které spadá hned pod čtyři ministerstva, Business Media již vydávají časopisy Materiály pro stavbu a Stavba. Stavitel se svým široce pojatým konceptem, který zahrnuje všechny fáze výstavby (od přípravy po realizaci včetně materiálů, technologií, konstrukcí, strojů, TZB i právních a ekonomických otázek), jistě bude platným členem nové rodiny. Společnost Business Media se tak stala největším tuzemským odborným vydavatelstvím. Stavebnictví v ČR zaměstnává 350 tisíc lidí a představuje osm procent HDP. Šest let procházelo neustálým poklesem. Časopis Stavitel se přesto dokázal i v době krize pohybovat v černých číslech. Letošní rok by mohl být pro odvětví již obdobím zlomu.

Velkou šanci přinášejí očekávané investice do infrastruktury a kupříkladu i vládní příslib masivní podpory zateplování veřejných i soukromých budov. Do roku 2020 lze ve stabilním programu, který by pomáhal domácnostem i institucím s energeticky úspornými renovacemi, efektivně využít 80 až 100 miliard korun, tedy až 15 miliard korun podpor ročně. Celorepublikově by takto nastavená podpora energeticky úsporných renovací, pokrývající soukromé i veřejné budovy, dokázala vytvořit 35 tisíc pracovních míst ve všech regionech České republiky.

 

Nová spojení do redakce STAVITEL

Všechna mobilní čísla, která jste doposud používali, zůstávají v platnosti.

Maily a telefony na redakci:
Jiří Kučera: jiri.kucera@bmczech.cz, tel. 731 629 629
Hana Vinšová: hana.vinsova@bmczech.cz, tel. 732 251 984

Inzertní manažerka:
Viktorie Žaková: viktorie.zakova@bmczech.cz, tel. 603 177 788

Nádražní 762/32
150 00  Praha, Smíchov

Dosavadní maily s příponou economia.cz budou fungovat do konce února.
Chceme ubezpečit tisíce věrných čtenářů a stovky spolupracujících firem, že všechny závazky plynoucí z písemných i ústních smluv redakce dodrží.

titulka