Stavitel

Češi staví v Nižném Novgorodu

Akciová společnost PSJ uspěla v tendru na dostavbu rozsáhlého obchodního a zábavního centra Něbo v ruském Nižném Novgorodu. Stavební práce na jedné z největších zahraničních zakázek PSJ potrvají zhruba rok do konce listopadu 2014 a vyžádají si investici přes 2,5 miliardy rublů.

Nižnij Novgorod představuje se svými 1,3 milióny obyvatel čtvrté největší město Ruské federace. Nachází se zhruba 450 kilometrů východně od Moskvy a je sídelním městem Nižněnovgorodské oblasti a celého Povolžského federálního okruhu. Multifunkční komplex Něbo vyroste v centru města na místě zdemolovaného areálu. Na 150 tisících metrech čtverečních užitné plochy nabídne nejen množství obchodních jednotek, ale též sportovní komplex, rozsáhlé wellness centrum, 8 kinosálů a dvoupatrové podzemní parkoviště. Společnými investory projektu jsou společnosti «Elektronika Plus», která vlastní několik ruských obchodních center, a «Marins Group», která v Rusku provozuje síť hotelů.


„Před námi je náročný úkol v podobě velkého objemu stavebních prací, které musíme provést během krátkého termínu výstavby. Navíc jsme staveniště převzali na konci října, tudíž naši zakázku startujeme během nelehkého zimního období ve fázi neuzavřené železobetonové konstrukce. Předmětem dodávky PSJ jsou kompletní vnitřní práce, inženýrské sítě, fasáda, střecha a venkovní úpravy. Stavební dokončení multifunkčního komplexu Něbo očekáváme do 30. listopadu příštího roku, přičemž na 15. prosinec je naplánováno jeho slavnostní otevření. Harmonogram díla obsahuje několik důležitých uzlových bodů. Jedním z nich je předání obchodních prostor nájemníkům, jejichž prodejna zabírá přes 2000 m2 plochy, do 1.7.2014. Zbylé prostory jsme povinni odevzdat k finálním úpravám do 15. 8. 2014,“ informoval Ing. Josef Noha, výrobní ředitel PSJ, a.s. pro Ruskou federaci.

17 resize