Stavitel

Česká firma se podílí na rezidenčním projektu ve Washingtonu

Značka PSJ se vrátila na americký trh. Po řemeslně náročné rekonstrukci České národní budovy v New Yorku se společnost PSJ zaměřila na Washington, D.C. Zde se v roli spoludevelopera zapojila do realizace luxusního rezidenčního projektu, který roste v samém srdci čtvrti Georgetown, na prestižní adrese 1045 Wisconsin Avenue NW.

Investorem tohoto projektu je společnost SOCO CONNECT LLC, v níž je PSJ 22% podílníkem. Developerské uskupení při naplnění projektu spolupracuje s místní renomovanou developerskou společností, která projektu propůjčuje svou značku a záruku kvality. Celkové náklady na realizaci budovy střední velikosti činí 27,9 milionů dolarů. Vlastní stavební práce byly zahájeny v květnu 2013 a hrubá stavba bude provedena do konce letošního roku. „Zkolaudovaná stavba přivítá své obyvatele a první návštěvníky v září příštího roku. Musím říci, že v tuzemských podmínkách, s českými pracovníky a s tempem, na které jsme u nás zvyklí, bychom tuto zakázku dokončili o několik měsíců dříve,“ uvedl Ing. Miroslav Horňák, člen představenstva PSJ, jenž je pověřen dohledem nad washingtonským projektem.


Projekt v sobě zahrnuje sedm luxusních apartmánů pro náročnou klientelu o celkové rozloze 2465 metrů čtverečních, přičemž obytná část je navržena s jedním dvoupodlažním „duplex“ bytem a se šesti byty, z nichž každý zaujímá téměř polovinu podlahové plochy podlaží. Novostavbu v přízemí doplňují dva maloobchodní prostory, které celkem disponují plochou 308 čtverečních metrů. K zázemí domu patří také dvě podzemní podlaží s parkovací plochou pro cca 17 aut.

V přízemí se nachází vstup do objektu situovaný z Wisconsin Avenue, rezidenční lobby, 24 hodinová recepce, maloobchodní prostory, vjezd do podzemních garáží a tzv. duplex apartmán, který je rozložen do dvou podlaží. V podzemních podlažích se nachází veškeré technické zázemí objektu, sklepy a parkovací plochy. Druhé, třetí a čtvrté nadzemní podlaží obsahují vždy po dvou bytových jednotkách o rozlohách 307 m2 až 400 m2. Nezbytnou součástí tohoto luxusního bydlení je fitness, střešní bazén, sluneční terasa a zelená plocha. Toto vše spolu s úžasným výhledem na umělý vodní kanál C&O Canal, na řeku Potomac a okolí Georgetown, tvoří oázu klidu, kde obyvatelé mohou trávit svůj volný čas a relaxovat.

Stejně jako v rámci rekonstrukce České národní budovy v New Yorku, která probíhala v letech 2003 – 2008, tak i nyní ve Washingtonu se PSJ přesvědčuje o úskalích a celé řadě specifik amerického trhu. „Opravdu platí, že do Ameriky by chtěl každý, ovšem není určená pro každého. Rádi bychom zde nalezli uplatnění i na dalších projektech, které se už před námi rýsují. Nejdříve však musíme dokončit stavbu v hlavním městě a nalézt majitele nových luxusních bytů na Wisconsin Avenue. Věřím, že PSJ na tomto náročném trhu uspěje,“ řekl Miroslav Horňák.

washington stav praci