Stavitel

DOCK 01 nabídne celkem 9000 metrů čtverečních plochy

Administrativní budova DOCK 01 za půl miliardy v pražské Libni je zkolaudovaná, nájemci se stěhují.

Developerské skupiny Crestyl a UBM tento týden zkolaudovaly svůj společný projekt, administrativní budovu DOCK 01 v pražské Libni za přibližně 500 milionů korun. Výstavba probíhala 15 měsíců, budova na osmi patrech nabízí celkem 9000 m2 pronajímatelné plochy. Do budovy si již stěhují první dva nájemci – kromě UBM i advokátní kancelář Ueltzhöffer Klett Jakubec & Partneři. Další nájemci včetně skupiny Crestyl se budou stěhovat nejpozději do konce roku, úprava jejich prostor bude brzy dokončena. DOCK 01 je první z celkem čtyř fází komerční části pražského projektu DOCK skupiny Crestyl, kde se spolupráce s UBM týká pouze budovy DOCK 01.


„Věřím, že se nám projektem DOCK 01 podařilo vytvořit moderní administrativní centrum, které zároveň poskytne skutečně příjemné pracovní prostředí v blízkosti centra města. Unikátní atmosféra, kterou vytváří přilehlá zeleň i řeka Vltava, činí tento projekt skutečně odlišným od běžných kancelářských komplexů. Projekt je zároveň perfektním příkladem spolupráce konkurenčních developerů v době složité situace na trhu administrativních nemovitostí,“ říká Radim Sayed, obchodní ředitel developerské skupiny Crestyl.

DOCK 01 nabídne celkem 9000 m2 plochy. Dvoupodlažní podzemní parkoviště poskytne dostatečný počet parkovacích míst pro zaměstnance nájemců – celkem 87. Osmipatrová budova je navržena podle posledních architektonických trendů a její konstrukce umožňuje dosahovat významných úspor energie při běžném provozu. DOCK 01 byla projektována tak, aby splnila veškeré parametry prestižní celosvětové certifikace dlouhodobě udržitelných projektů LEED Gold a předpokládá se, že ji v brzké době obdrží. Celosvětová prestižní certifikace LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) představuje souhrn řady pravidel pro design, stavbu, provoz i správu „zelených“ objektů. Garantuje, že budova je šetrná k životnímu prostředí, což pro nájemce mimo jiné znamená i dlouhodobě udržitelné náklady na servisních poplatcích a nižší náklady na energie než mají běžné stavby.

Komerční část areálu zahrnuje kromě první etapy DOCK 01 i další tři části. Celková podlahová plocha komerční části pak činí přibližně 80 tisíc m2. Největší plochu obsadí kancelářské prostory, součástí areálu ale budou i obchody, restaurace a kavárny – jedna z nich přímo na břehu řeky.

Vedle komerční části zahrnuje projekt DOCK také byty. Rezidenční část nabídne ve třech etapách na ploše 40 tisíc m2 celkem 320 nadstandardních bytů. Luxusní bytové domy vznikají přímo podél břehů dvou slepých ramen Vltavy.

Na komerční části projektu DOCK spolupracují dvě přední architektonické kanceláře – Schindler Seko architekti a S.H.S architekti. Právě projekční kancelář S.H.S architekti je podepsána pod budovou DOCK 01. V portfoliu S.H.S architekti jsou administrativní budovy, bytové domy, ale i vily nebo speciální účelové objekty.

CRESTYL DOCK 01 1
CRESTYL DOCK 01 2