Stavitel

Doka – bezpečná cesta k úspěchu

Investice do bezpečnosti je objektivně přínosem pro každý projekt. Vyšší hospodárnost, snížené nebezpečí úrazu a zvýšená motivace zaměstnanců, to je jen několik z mnoha předností, které přináší profesionální bezpečnostní koncepce na staveništi. Doka má v oblasti bezpečnosti komplexní strategii, která sahá od vývoje přes bezpečnostní poradenství až po rozsáhlou nabídku výrobků a služeb.
Studie dokládají, že se na bezpečných staveništích pracuje rychleji. Neboť při nízké úrovni bezpečnosti vznikají, kromě možného úrazu, další náklady; počínaje pracovní neschopností až po právní následky včetně zastavení výstavby. Přitom je zajištění komplexní bezpečnosti jednoduché: společnost Doka vyvinula snadno a rychle ovladatelné bezpečnostní výrobky pro jednoduché použití při nasazení bednění Doka i bez něj.
Celistvé chápání systému začíná už při vývoji bednicích systémů. Bezpečnost, snadná manipulace a ergonomie patří mezi důležité vlastnosti výrobků Doka. Nasazení vysoce kvalitních materiálů a surovin pak zajišťuje dlouhou životnost, i bezpečnost bednicích prvků.
Bezpečnost až do nejmenšího detailu – od fáze projektování až po dokončení výstavby je Doka kompetentním partnerem ve všech oblastech bezpečnostiSystém ochrany okraje XP společnosti Doka je univerzálním bezpečnostním řešením pro všechny úkoly ochrany okrajePracovní lešení Modul poskytuje bezpečný přístup k bednění i armatuře
 
Systémy Doka spojují rychlost, bezpečnost a hospodárnost na staveništi. Pro vysoký standard výstavby i bezpečnosti poskytuje Doka kompletní systémy pro stropní, stěnová nebo sloupová bednění. U těchto bednění jsou ochranné funkce jako pracovní plošiny s integrovanou boční ochranou nebo výstupy přímo součástí. Předmontáž ochranných prvků na zemi a jednoduché spojovací díly, které umožňují současné přemísťování bednění i plošiny pak zajišťují rychlý a bezpečný průběh výstavby. Samozřejmostí je nabídka sloupků zábradlí, které jsou připraveny k ochraně volného okraje na kterékoliv stavbě. Pro práce na bednění i pro vyvazování výztuže pak je možné společně s ostatními systémy dodat i pracovní lešení Modul.
 
Bezpečnost od projektování až po dokončení výstavby
Logo Doka Safety symbolizuje bezpečnostní produkty společnosti DokaUž v rámci fáze projektování podporuje Doka své zákazníky odborným poradenstvím v oblasti bezpečnosti. Důkladná analýza výchozí situace je základem pro individuální řešení, které přináší i zapojení vhodných bezpečnostních výrobků. Efektivního a ekonomického nasazení bednicích i bezpečnostních systémů je dosaženo díky správnému použití jednotlivých komponent a pro správné nasazení je důležité i poskytování plánů, návodů nebo bezpečnostních listů. Služby jako praktické školení, praktická pomoc montážních mistrů nebo nasazení odborných poradců podporují bezpečnost na vysoké úrovni přímo v místě stavby.
 
Viditelnými znaky spolehlivosti výrobků Doka jsou certifikáty jako značky CE nebo GS. Díky svému nasazení v oblasti bezpečnosti obdržela Doka řadu vyznamenání a cen. Navíc přináší každoročně další inovace, a to na výročí světového dne bezpečnosti, který připadá 28. dubna.
tisková zpráva