Stavitel

Dvě ocenění pro Galerii Šatovka

Nové obchodně-společenské centrum Galerie Šantovka, pár dnů po svém otevření v říjnu získala dvě odborná ocenění: prestižní časopis CIJ Journal jí udělil první místo v kategorii Best Shopping Centre Development.

V soutěži Nejlepší z Realit 2013 – Best of Realty, v kategorii obchodních center, pak získala Galerie Šantovka druhé místo. Ocenění tak potvrzují kvalitu architektury i umístění projektu v lokalitě nedaleko centra Olomouce. V obou soutěžích hodnotily projekty odborné komise a profesionálové z oboru výstavby, architektury a realit.


Galerie Šantovka je letos největším dokončeným projektem v oblasti obchodních a zábavních center a spolu s přeměnou celé lokality bývalého závodu MILO, patří zároveň k největším developerským projektům v České republice.

CIJ Journal se zabývá rozvojem nemovitostí a realit ve střední a východní Evropě. Poskytuje informace o nových realitních projektech, investičních aktivitách i analýzy trhu a statistiky. Každý rok vyhlašuje nejlepší projekty ve čtyřech kategoriích, které hodnotí odborná porota i čtenáři.

„Hlasování probíhá tak, že 25 % hlasů je od poroty, 75 % hlasů z on-line volby od čtenářů CIJ. Ti tvoří vybranou skupinu bezmála 200 profesionálů – developerů, bankéřů, realitních zprostředkovatelů, investorů, architektů a různých poskytovatelů služeb. Hlasovat může pouze top-management, firma má k dispozici vždy jen jeden hlas“, říká Robert McLean, šéfredaktor CIJ Journal.

Porotu letos tvořilo sedm členů. „K důvodům, proč byla cena udělena Galerii Šantovka, patřil úspěch v realizaci tak rozsáhlého projektu v krajském městě, vytvoření atraktivního nákupního prostředí, vynikající mix nájemců a v neposlední řadě pozitivní dopad projektu na městské prostředí a revitalizaci okolí“, doplňuje k rozhodnutí udělit ocenění Robert McLean.

Dalším významným oceněním se může pochlubit Galerie Šantovka ze soutěže Nejlepší z realit – Best of Realty. O ocenění letos usilovalo 42 projektů v šesti kategoriích. Galerie Šantovka získala druhé místo za přeměnu industriálního území v blízkosti historického centra Olomouce na nákupní centrum s atraktivním designem i oddechovými zónami v okolí.

„Obě ocenění nás těší, jsou pro nás potvrzením, že jsme se pustili do projektu, který vnímá prakticky celá odborná veřejnost jako pozitivní,“ říká Luděk Schmidt, jednatel společnosti SMC Development, která iniciovala přeměnu bývalého areálu MILO na novou městskou čtvrť. „Potěšil nás paradoxně i projekt, který nás v Best of Realty připravil o prvenství – získalo ho totiž opět dílo, který připravila architektonická společnost BENOY. Ta navrhla nejen Galerii Šantovka, ale spolupracujeme s ní i na projektu Šantovka Tower. Je to pro nás další potvrzení, že jsou to špičkoví architekti“, dodává Richard Morávek, druhý z jednatelů SMC Development.

Více na: http://awards.cijjournal.com/CZ/welcome/ http://www.bestofrealty.cz/nejlepsi-z-realit/vitezove?cl=141