Stavitel

Enterprise Park v plném proudu

Avestus Real Eastate uzavřel nájemní smlouvu se společností Cisco Poland, která si pronajala plochy v administrativním projektu Enterprise Park.

 

 

Druhá fáze tohoto objektu je tak z více než poloviny pronajata. Avestus navíc nedávno podepsal společnou dohodu o financování s Raiffeisen Bank Polska SA a Alior Bank SA.

Stavební práce úspěšně pokračují a dokončení se očekává 31. července 2014.


První fáze projektu Enterprise Park, která nabízí 15 300 m2, byla již dokončena a pronajata. Celý kancelářský park se bude skládat ze tří čtyřpatrových kancelářských budov třídy A s přibližnou plochou 28 000 m2 s nejvyšším standardem kancelářských prostor pro nájemce.

Úspěch tohoto projektu spočívá v několika faktorech. Prvním je certifikace BREEAM, budova splňuje všechna ekologická a udržitelná kritéria. Projekt byl dále navržen tak, aby byla zajištěna maximální flexibilita pro uspořádání prostoru, podlažní plochy jsou velmi rozsáhlé, a to od 1706 do 2310 m2. Další výhodou je napojení na velký počet autobusových a tramvajových linek, vlakové nádraží a rovněž snadné spojení na letiště.

Enterprise Park je realizován developerem Avestus Real Estate, který získal řadu ocenění.

Roger Dunlop, výkonný ředitel, Avestus Real Estate, říká: „Projekt ukázal, čeho může být dosaženo i v nejtěžších dobách realitního trhu. Budova byla postavena včas, financování bylo zajištěno na celou dobu, nájemní smlouvy uskutečnily velké mezinárodní společnosti a našim nájemcům byl zajištěn servis s maximální péčí s důrazem na splnění všech jejich požadavků. Toto všechno spolu se silnou polskou ekonomikou a naším profesionálním týmem Avestus Real Estate se ukázalo být skutečnou případovou studií pro úspěšnou prvotřídní kancelářskou výstavbu.“

Enterprise Park se nachází v blízkosti centra města Krakov v městské části Podgórze. Nabídne prvotřídní kancelářské prostory s veškerým občanským vybavením odpovídajícím standardům budovy kategorie A. To kromě jiného zahrnuje optimální přístup přirozeného světla, efektivní vytápění, ventilační a klimatizační systémy, moderní zabezpečovací systémy, zdvojené podlahy a zavěšené podhledy, nebo vyhrazené prostory se zpevněnou podlahou určené pro serverové místnosti.

Kancelářská budova je jediným „zeleným“ byznys parkem v Krakově, kdy 40 % areálu je umístěn v oblasti přírodní zeleně. Komplex byl také vybaven systémem cyklostezek napojených na obecní cyklistické trati. Kancelářský park navíc nabízí monitorovaná parkovací místa se stojany na kola a všechna šatní zařízení jsou vybaveny sprchami, šatnami a zámky.

Generálním dodavatelem Enterprise Park je společnost Eiffage Polska Budownictwo SA.

Martin Šubrt