Stavitel

FOR ELEKTRON: Co bude hýbat světem energetiky

Novinky a současné trendy v oboru elektrotechniky, elektroniky a energetiky nabídne letošní odborný veletrh FOR ELEKTRON.

Ve dnech 19. až 21. listopadu bude patřit výstavní areál PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech nejen veletrhu FOR ELEKTRON, ale také specializovaným souběžným akcím FOR ENERGO a FOR AUTOMATION. Letos poprvé se zde uskuteční také veletrh VODA, KLIMA, VYTÁPĚNÍ, který v podzimním termínu nahradil veletrh Aqua-therm. Jako jediný v ČR se představí specializovaný veletrh FOR ELEKTRON MOTION zaměřený na elektromobilitu. O zajímavosti z kategorie vozidel na LPG a CNG pohon jej doplní doprovodný veletrh AUTOALTERNATIVA.


První veletrh elektromobility v ČR

V pořadí již třetí ročník veletrhu FOR ELEKTRON přivítá první návštěvníky 19. listopadu. „Letos přicházíme se zásadní novinkou, která odráží rostoucí poptávku po odborných tématech, které zde dosud chyběly. Nabídneme ucelenou přehlídku trendů v elektromobilně a hybridních dopravních prostředcích,“ vysvětluje Vanda Yousifová, ředitelka obchodního týmu veletrhu. Na veletrhu FOR ELEKTRON MOTION se představí vše okolo elektromobility včetně hybridních dopravních prostředků a infrastruktury. Milovníci moderních technologií si jistě nenechají ujít příležitost svézt se elektromobilem nebo si vyzkoušet jízdu na elektrokole či elektrické koloběžce. Testovací jízdy a seznámení s alternativními dopravními prostředky chystají energetické společnosti PRE a ČEZ. Na přípravě veletrhu spolupracují organizátoři mimo jiné s Asociací elektromobilového průmyslu či Unií elektromobility.

Přední firmy se představí na FOR ELEKTRONU

Účast na 3. mezinárodním veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky – FOR ELEKTRON potvrdily významné firmy působící v tomto oboru, např. lídr v oblasti elektroinstalační techniky v ČR společnost ABB – divize Elektro Praga, Schneider Electric a další. Mezi žhavými novinkami jistě zaujme návštěvníky bateriový konektor BCC od švýcarského výrobce Multi-Contact Czech, jež najde uplatnění při ukládání dat u fotovoltaických a větrných elektráren. Na veletrhu se budou prezentovat také přední zástupci oboru kabelové techniky, jako jsou Lapp Kabel, Helukabel, Heiru CZ, Prekab či Ariane. Na otázky proč provádět revize elektrických zařízení a jaké dopady na životní prostředí má používání elektroniky, zodpovědí odborníci na konferencích v rámci doprovodného programu veletrhu.

Mezi vystavovateli veletrhu FOR AUTOMATION najdeme např. robotovou divizi Stäubli Robotics, výrobce šestiosých a SCARA robotů. Tématu využití robotů v průmyslu se bude věnovat jedna z odborných přednášek v doprovodném programu. Zájemci o tuto problematiku se zde dozví o vlivu robotizace na efektivitu výroby a spatří průmyslového robota při práci. Na výstavišti bude k vidění také expozice předního výrobce v oboru průmyslové automatizace TURCK či dodavatele moderních skladovacích systémů Kardex Remstar a dalších. Tuzemský Jablotron, zastoupený na veletrhu firmou AXL Electronics, se pochlubí nejnovějším typem alarmu vhodným jak do domácnosti, tak i pro profesionální aplikace, který již získal ocenění na řadě výstav. Záštitu nad veletrhem převzala letos poprvé i Českomoravská elektrotechnická asociace. Další informace naleznete na webu veletrhu www.forelektron.cz.