Stavitel

Hrubá stavba projektu VISION PARK KARLÍN II je dokončena

Hrubá stavba projektu Vision Park Karlín, který vyrůstá v Pernerově ulici v Praze 8, byla právě dokončena. Stavba probíhá dle plánovaného harmonogramu, a tak se v příštím roce v Praze objeví nové moderní kanceláře v atraktivní karlínské lokalitě a špičkový multifunkční sál s žádanou kapacitou, vybavením a zázemím.

Nová osmipodlažní novostavba Vision Park Karlín zahrnuje 9500 m2 moderních kancelářských ploch a víceúčelový kongresový a společenský sál FORUM Karlín o ploše téměř 5000 m2. Stavební práce zde byly zahájeny v srpnu 2012 a jejich dokončení je naplánováno na první čtvrtletí roku 2014. Budova nabídne šest podlaží kancelářských ploch nejvyšší kvality ve třetím až osmém podlaží s terasami poskytujícími jedinečné výhledy na Karlín i celou Prahu. Kancelářské prostory budou vybaveny řadou nejmodernějších technologií, které jsou zárukou mimořádného uživatelského komfortu. V garážích tohoto objektu bude k dispozici 210 parkovacích míst.
Vision Park Karlín z dílny slavného španělského architekta Ricarda Bofilla a pražského ateliéru AED project se skládá ze dvou budov propojených náměstím. Zastřešená plaza spojuje citlivě zrekonstruovanou budovu bývalé Kotlárny, ve které sídlí vydavatelství Economia, a novou víceúčelovou budovu. Ta je koncipována tak, aby reflektovala rysy původního historického průmyslového areálu a zároveň dostála současným požadavkům na moderní multifunkční prostory.


„Nová budova v sobě spojuje špičkové kancelářské prostory, které budou, jak název celého projektu napovídá, inspirovat k novým vizím, myšlenkám, a jedinečné moderní prostory pro pořádání koncertů, konferencí, kulturních a společenských akcí,“ říká Tomáš Kadeřábek, vedoucí projektu. V budově Vision Park Karlín jsou použity špičkové technologie, které umožňují skloubit administrativní prostory s fungováním společenské haly. 24 m dlouhé přepjaté železobetonové mosty a speciální systém odhlučnění a pohlcování vibrací vytvářejí v prvním podzemním a v prvních dvou nadzemních podlažích jedinečný prostor pro pořádání akcí. „Díky důmyslnému dělicímu systému se nabízí široké možnosti využití a nájemci kanceláří budou mít přednostní právo pro jejich využití. Mohou zde pořádat firemní či zákaznické eventy či odborné konference,“ doplňuje Tomáš Kadeřábek.

Součástí projektu Vision Park Karlín jsou i četné zelené plochy. Architekti mysleli na zelené terasy přiléhající ke kancelářským prostorám, které poskytují výhledy na starou Prahu, vznikne i nový park o velikosti více než 500 m2. Ten budou moci využívat nejen lidé pracující v nových kancelářích, ale i obyvatelé přilehlých domů, kteří budou mít do parku přístup.

Ricardo Bofill o projektu Vision Park Karlín prohlásil: „Prostor Vision Parku Karlín je jedinečný, zcela výjimečný, a bylo mi potěšením ho transformovat a přestavět tak, aby sloužil nakladatelství Economia, nájemcům v nových kancelářích a prostřednictvím multifunkční haly i celému městu Praha. Dobrá architektura vychází vždy z porozumění mezi investorem a architektem. Pracuji na celém světě, setkávám se s různými lidmi a vím, že právě ono porozumění je velmi vzácné. V případě Vision Parku Karlín jsem měl velké štěstí, že jsem se setkal s lidmi, kteří vyslovili své požadavky, ale zároveň mi ponechali tvůrčí svobodu.“

VPK vizualizace plaza 1
VPK vizualizcae interier office 4
VPK vizualizcae interier office 2